Annonse

Filminfo og video

Alien Raiders

Det er en forholdsvis rolig dag i den lille byen Buck Lake og på de lokale supermarkedet går alt sin vante gang. I alle fall sånn omtrent. På første hylle finner man matvarer, på andre finner man skjønnhetsprodukter og imellom hyllene svømmer likene i blod.

En tilsynelatende hensynsløs bande ledet av den mystiske Aaron Ritter har tatt kontroll over sjappa, kundene testes en etter en og om de feiler på testen, så blir deres siste måltid av den blyharde sorten. For politiet utenfor fremstår Ritter og gjengen som nok en bande ute etter kaos og penger, men sannheten er langt fra så hyggelig. Blant kundene befinner det seg individer som ikke er akkurat hva de later til å være. Individer infisert av en fremmed organisme som gjør alt for å kjøre for kjære verden rett ad helvete.

For Ritter er dette siste mulighet til å avslutte det som startet i den samme rolige byen; kommer dette ut er vår verden fortapt. Men hvordan kan man vinne når man ikke vet hvem som er hvem og når man attpåtil må holde en hel politistyrke på avstand mens man prøver å redde dagen?

Den tidligere nevnte Feast var filmen som tok en hel filmverden på senga med sin overraskende miks av mer sedvanlige splatterelementer og rein og skjær galskap. Til tross for at den aldri ble en kassasuksess eller Oscarvinner ble den umiddelbart en kultfilm, og ikke minst en av mine favorittfilmer. Hva som fikk meg til å tro at Alien Raiders faktisk kunne overgå denne perlen av en film aner jeg ikke, men traileren var rett og slett råstilig. Kanskje Warner Brothers skulle ha gitt ut kun traileren på dvd?

Alien Raiders kommer fra produksjonsselskapet Raw Feed som har tatt sikte på å gi oss småcrazy filmer ingen andre selskaper vil røre. En hederlig tanke selv om de har satt seg i en kinkig situasjon hvor kvalitetskontrollen åpenbart må vike til fordel for ønsket om å gi potensielle filmskapere en fighting chance. Alien Raiders glir fint inn i rekken av filmer hvor manuset later til å være skrevet en person i akutt mangel på fantasi. Dialogen er intet mindre enn stakato fra start til slutt, historien er ikke stort mer interessant enn det å vaske gulvet og selve historiefortellingen har omtrent like store mangler som en rusten lada fra 80tallet. Så langt så bra. Alt skulle dermed ligge til trette for bloddryppende scener og flust med beksvart humor. Hadde det nå bare vært antydning til disse to vesentlige detaljene kunne det her ha blitt i alle fall litt underholdene. Men faktum er at den beksvarte humoren drukner i et inferno av elendige replikker og skuespillere stive nok til å fungere i en reklame for Viagra. Noe stort bedre blir det ikke av selve horroren – det absolutt mest vesentlige i en horrorfilm – er nesten komplett fraværende.

Lyd og bilde
Jeg har tidligere anmeldt ett par andre filmer fra Raw Feed og til tross for at verken lyd eller bildet har vært helt i referanseklasse har det vært mer enn godt nok. Ved andre ord har det vært godt å se at både Raw Feed og Warner faktisk har lagt litt penger i utgivelsene. Alien Raiders vitner heller om minimalt med tro på utgivelsen.

Lyden på sin side er av den flate typen hvor dynamikken er på at absolutt minimum. Det stemmemessige er av den tilbaketrukne sorten og det er fint lite bredde i lydbildet, noe som resulterer i at man får en mildt sagt elendig opplevelse av selve surrounden. Bildet følger opp lyden med bravur og er i den samme grandiose mangelen på dynamikk. Fargene er blasse, det er nok av støy i bildet og fargedybden er finte lite å skryte av.

Ekstramaterial
Og dermed kommer denne utgivelsen største overraskelse. For i motsetning til resten av utgivelsen mangler pøses det her på med ekstramaterial i form av dokumentarer, utelatte scener, intervjuer, blogginnlegg som skal ha kommet etter filmens slutt og et lite trailerarkiv. Slettes ikke dårlig!

Konklusjon
Alien Raiders er filmen som kunne detronisere Feast fra dens subsjangertrone men som allikevel feilet med bravur. Med håpløst kjedelig dialog, uinspirerte skuespillere, minimalt med horror og en gjennomført uinteressant og lite spennende historie blir denne filmen en forholdsvis kjedelig film som verken makter å overraske, underholde eller fremtvinge et og annet mageknip.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse