Annonse
Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater består av 52 barn, med lang erfaring, mange også fra andre profesjonelle oppsetninger. De har et fantastisk vokalspenn, og er vant med å synge mangestemt i store ensemblenummer.
10-stemt i finalenummeret på Jungelboken er et eksempel, takket være fantastisk sanginstruksjon fra Aina Gundersen. De er også så heldige å ha Svein Gundersen involvert i teateret som komponist og musikalsk ansvarlig.

Nå kommer de med en ny forestilling. Denne gangen dreier det seg om nye eventyr for Olsenbanden Jr.

Handlingen i forestillingen er lagt til Oslo i 1960. I forbindelse med åpningen av NRK Fjernsynet annonseres det en talentkonkurranse hvor vinneren får 50.000 kroner i premie, i tillegg til å opptre under den offisielle åpningen. Dette må bare Olsenbanden jr. være med på, og bandet "The Dynamites" blir raskt stablet på beina, men de får tøff konkurranse av Biffenbandens "The Biffers" og Herman på piano.

"The Dynamites" går etter mange forviklinger av med seieren i konkurransen. Etter dette får de kontakt med manageren Pop-Johansen, som vil gjøre gutta til rockestjerner i Amerika. Men de viser seg at Pop-Johansen og kompanjongen Dolly kun er ute etter pengene de vant i konkurransen. Dermed er alt "taima og tilrettelagt" for en ny Olsenbanden jr. familiemusikal.

"Det er nesten verdenspremiere", sier Espen Grindahl, "for det er nok ikke så mange andre land som har fremført akkurat denne oppsetningen. Det er noe unikt som skaper et godt engasjement".

11 år gamle Thomas spiller selveste Egon, og har ser frem til premieren. "Det er anderledes å spille Olsenbanden på et teaterscene enn på film, for på scenen har du bare én sjanse til å få det riktig. På film kan man gjøre flere opptak så det er ikke så farlig om man gjør feil. Det er mye mer øving med teater", forteller Thomas. Han har også vært med som statist i den siste Olsenbanden-filmen.

Tilstede på premieren vil det blandt annet være skuespillere fra filmserien.

>> SE FILMKLIPP
>> Nettsiden til Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater

Manus: Arne Linther Næss.
Komponist/musikalsk ansvarlig: Svein Gundersen
Regi: Ole-Hermann Gudim Lundberg
Regi ass.: Knut Erik Rønne.
Sanginstruktør: Aina Beate Gundersen.
Koreografi: Henriette Hamli


23 ÅR MED TEATERGLEDE
Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater (FBUT) har som formål å samle teaterinteressert barn og ungdom, for å inspirere dem til å finne gleden ved å mestre teateret som uttrykksform. Vi liker å tenke på oss selv som en ²proff-amatør teatergruppe² hvor barn og ungdom, fra 8-19 år, blomstrer med talentene sine på scenen. Våre seneste oppsetninger har vært Jungelboken, Oliver Twist, Folk og røvere i Kardemomme by og Pinoccio.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse