Annonse

Filminfo og video

The Unit - sesong 2

The Unit - sesong 2

Karakter

5 
Liker du action, krig, slossing, skuddavvekslinger og bittelitt håpløs romantikk? Vel, da er The Unit serien for deg. The Unit, eller Enheten som de da ville bli kalt på norsk, består av fem ekstremt dyktige amerikanske militære, hvis oppgave er å ta på seg oppdrag ingen andre vil, helst langt innenfor fiendens linjer. Jonas 'Snake Doctor' Blane, Mack 'Dirt Diver' Gerhardt, Bob 'Cool Breeze' Brown, Charles 'Betty Blue' Grey og Hector 'Hammerhead' Williams er offisielt kontorrotter i militæret, men i virkeligheten tar det på seg nært umulige oppdrag rundt om i verden. Hjemme sitter deres bedre halvdel, fullstendig klar over hva sine ektemenn bedriver med, men uten mulighet til å snakke om det.

Jeg har lenge hørt om The Unit, men av en eller annen mystisk grunn har jeg ikke tatt meg tid til å se på det. Nå klarte jeg derimot ikke å holde meg lenger, og da jeg fikk muligheten til å se den her slo jeg til med en gang. Først så jeg gjennom den første sesongen, før jeg kunne sette meg ned og kose meg med sesong to. Karakterene hadde kommet meg nær og det var lettere å føle med dem i deres kamp mot de onde skurkene, men også sine egne sjefer. Alt dette ender i et enormt klimaks mot slutten av sesongen, som jeg kan si at uten å røpe for mye, ender opp med at en av gutta må rømme landet.

Handlingene i episodene er til tider veldig gode og spennende, og man sitter som oftest limt til stolen under store deler av episodene. Scenene er troverdige, men kanskje en del Hollywoodiserte. For det er ikke å unngå at det er en stor porsjon pro-Amerika over serien, hvor de alltid er de gode, mens (for det meste) land i Midtøsten er de onde skurkene. Heldigvis klarer de å unngå for mye klisjéer, slik at man godkjenner serien for det den er.

Skuespillerne som har fått jobben er for meg for det meste ukjente. Det er kun to som skiller seg ut, nemlig Dennis Haysbert som spiller presidenten i 24 og Robert Patrick fra bl.a. Terminator 2. Men dette betyr ikke at de skiller seg noe ut fra resten av gjengen, da alle har god kontroll på sin karakter. Samspillet sitter også veldig godt, hos Enheten, guttene og deres koner, men også konene i mellom.

Er du blant de som svarte ja på det første spørsmålet i denne omtalen, er det ingen tvil om at du skal komme deg ut på nærmeste sted som selger denne serien og skaffe den. Du vil ikke angre!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse