Annonse

Filminfo og video

Watchmen

Den menneskelige sårbarheten til superheltene i Watchmen, legger en ny dimensjon til en allerede godt «oppbrukt» gimmick, uten å lande med buken opp. Opprinnelig utkom tegneseien på midten av 80-tallet, før den kalde krigens sluttfase endelig ble et faktum og atomkrigen enda lå som et skremselsteppe på horisonten. Den store A-bombe redselen var kanskje ikke så genuint gjeldene lenger, men det er dette scenarioet som denne tegneserien, og filmen, leker med; nemlig en atomkrig.

I en aura av anti-helter daler The Comedian ned mot fortauet for å ende sine superheltdager i en oransje badekåpe og den største antihelten av dem alle, Richard Nixon, er fortsatt president. Superheltene har blitt fratatt sin legitimitet og har stort sett lagt heltedådene på hylla eller jobber nå for staten. Rorschach begynner å etterforske drapet på egenhånd og sammen med Nite Owl kommer han på sporet av noe som er langt større enn først antatt. Verden fokus er på muligheten for atomkrig, de to frontene USA og Sovjet er parat til å starte en menneskelig utslettelse, men i kulissene er det en helt annen fare som truer med menneskets utslettelse.Superhelt filmer har ofte problemer med å nå den helt store jubelbrusen hos anmelderne, fordi de i utgangspunktet bare er underholdning og ikke innehar de helt store dybdene av hva handling angår. De er ofte spekket med dyktige effekter, men mangler evnen til å berøre noe helt vesentlig i oss. Watchmen er vel heller ikke den dypeste i utgangspunktet, men den utopien som den ønsker å vise frem er den sterkeste fellesnevneren hos samtlige superhelter, de ønsker å forbedre og redde verden. Den eneste som ser det reelt virkelige i superheltenes hverdag er The Comedian og filmen gir et bilde på en mann i like mye konflikt med seg selv som med verden. Ideene er gode og intensjonene bærer preg av å være typiske men fortsatt uten å falle på kne. Filmen er veldig så underholdende og morsom, og hvordan i alle dager kan man ta en naken superhelt seriøst?Zack Snyder har igjen levert en film som gir nye opplevelser og viser at han har en visjon i sitt arbeid og gjennomfører prosjektet med bravur i alle ender. Denne superheltfilmen er det verdt å se på langt flere plan enn bare effektene alene eller for din hengivenhet til tegneserier som blir til film. Snyder har tatt det meste helt ut i denne filmen og når du ser den på Kino de kommende ukene vil du kunne gå ut i kulda med en varm film i brystet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse