Annonse

Filminfo og video

Pinocchio

Pinocchio

Karakter

5 

Den som ikke har hørt historien om Pinocchio, den har virkelig gått glipp av noe. Verdens mest kjente tredukke som så virkelig ønsker å bli en ordentlig gutt for å glede sin far Gepetto, men som treffer på fristelser det er vanskelig å si nei til. Mange kan kanskje kjenne seg igjen i Pinocchios valg og kvaler, og det er nettopp dette som gjør at filmen blir så utrolig god.

Filmen ble utgitt i 1940, men selv med sine nesten 70 år er det ingen tvil om at filmen er like gjeldende den dag i dag. Temaet i filmen om det å ta de rette valgene og høre på sin samvittighet er noe mange folk har problemer med, og som med Pinocchio ender de som oftest ut med å dumme seg ut (dette blir billedlig vist i filmen ved at Pinocchio blir til et esel).

Jeg har tidligere fått utløp for min frustrasjon over at Disney har gitt ut en egen klassiker-serie, hvor mange av filmene slettes ikke er klassikere. Pinocchio derimot er det perfekte beviset på en fantastisk klassiker man bare må få med seg. Restaureringen som ble gjort på begynnelsen av nitti-tallet er utrolig bra, og filmen oser av kvalitet både når det gjelder animasjon og lyd.

Det eneste jeg egentlig kan si er at du burde komme deg ut og skaffe deg en kopi av denne filmen, sett deg ned med familien (eller alene for den saks skyld) og begi deg inn i den fantastiske Disney-verdenen til Pinocchio.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse