Annonse

Filminfo og video

Sverdet i Steinen

Sverdet i Steinen

Karakter

4 

Historien om Kong Arthur og ridderne ved det runde bord har blitt filmatisert et utallig antall ganger. Alt fra Monty Python og Disney til MacGyver-episoder, og i filmer som Shrek, King Arthur og her i Sverdet i Steinen. Disney-versjonen tar for seg historien før Arthur blir konge, fra da han bare var en liten gutt som prøvde å komme seg opp og fram i verden. Da han møter trollmannen Merlin blir han forsøkt opplært i det meste, og får muligheten til å prøve seg som både fugl og fisk for å lære seg om virkelighetene i verden.

Sverdet i Steinen er ikke en av mine favorittfilmer fra Disney, jeg blir ikke fanget av historien i denne filmen slik jeg har blitt av noen av de andre klassikerne. Dette behøver allikevel ikke å bety at filmen er dårlig, for underholdningsverdien den gir, spesielt til de yngre, er meget bra og passer veldig bra for de under 10 år.

Som vanlig når vi snakker om en Disney-film er animasjonene helt fantastiske. Denne filmen kom ut første gang i 1963, og når man kikker på mange av action-scenene i filmen, som f.eks. kampen mellom Merlin og Madame Mim kan man ikke være annet enn imponert.

Sammenlignet med mange Disney-filmer, er jeg redd denne kommer et stykke ned på listen over de filmene jeg har sett. Men den er allikevel en film man burde ha i samlingen sin, spesielt hvis man samler på de ordentlige Disney-klassikerne.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse