Annonse

Filminfo og video

The Black Balloon

The Black Balloon

Karakter

4 
Det er ikke ofte jeg blir tatt på senga av en film. Som oftest har jeg hørt mye om den på forhånd, så jeg har satt meg opp en mening om den er bra eller ikke basert på dette. The Black Balloon hadde jeg derimot absolutt ingen formening om, og visste knapt hva det var den handlet om da jeg satte den i spilleren.

Filmen tar for seg familien Mollison tidlig på nittitallet, med fokus på sønnen Thomas Mollison. Han er snart 16 år og har nettopp begynt på ny skole. Her gjelder det med andre ord å blende inn sammen med resten av skolegjengen, og da passer det veldig dårlig å ha en bror som Charlie. Charlie er autist, og i tillegg rammet av ADHD. Dette gjør Charlie til litt av en utfordring både for den gravide moren, militærfaren og ikke minst Thomas som helst ikke vil ha noe med Charlie å gjøre, spesielt da han får en kjæreste.

The Black Balloon er en film som klarer å imponere meg både når det gjelder manus og skuespill. Med Rhys Wakefield i fronten som Thomas og den alltid gode Toni Collette som moren Maggie Mollison blir man dratt inn i denne familiens kamp mot seg selv og mot omverdenen. Luke Ford, sist sett i den tredje Mumien-filmen, har ingen enkel oppgave med å portrettere Charlie, men jeg syntes han klarer dette med bravur, og opp til det punktet der man nesten lurer på om det er ekte.

Dette er en film du burde få med deg for å få et godt innblikk i hvordan det er å være ung og ha en familie man ikke er stolt av. Den gir et sterkere inntrykk på "sykdommen" enn hva f.eks. Forrest Gump eller Rain Man gjør, for her blir ingen ting etterlatt. Noen svakheter finnes selvfølgelig, bl.a. noen scener med faren og en bamse som ødelegger filmen mer enn den hjelper til. Men stort sett en meget god film.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse