Annonse

Filminfo og video

Menn som hater kvinner

- Vi er selvsagt veldig glade for at det nå er klart at både andre og tredje kapittel i Stieg Larssons fantastiske Millennium-trilogi nå blir å se på kino. Den utrolige publikumsresponsen på ”Men som hater kvinner” i Norge og Norden for øvrig gjør at vi gleder oss stort til å presentere ”Jenta som lekte med ilden og ”Luftslottet som sprengtes” for det som garantert er et stort kinopublikum i løpet av året – sier Tom Erik Kolåsæter, markedssjef i Nordisk Film Distribusjon AS.

- Innerst inne har vi hele tiden håpet at dette skulle la seg gjøre. Yellow Bird og jeg er sammen med regissøren Daniel Alfredsson og filmteamet veldig glade over å kunne lage kinofilmer også av de andre to bøkene. Så vel Stieg Larssons suksessromaner som hele kinopublikummet fortjener virkelig dette, sier Sören Staermose, Yellow Birds produsent.

”Jenta som lekte med ilden” beregnes å få kinopremiere i september 2009 og ”Luftslottet som sprengtes” i november 2009.

Filmene er basert på Stieg Larssons Millennium-trilogi og er produsert av Yellow Bird sammen med TV-kanalene SVT og ZDF, samt distributøren Nordisk Film.

Menn som hater kvinner ligger nå som nummer en på kinotoppen i Sverige, Norge og Danmark samtidig. Etter bare tre uker er filmen sett av mer enn 1,5 millioner mennesker i Skandinavia. I Sverige er filmen sett av drøyt 640 500. Filmen får kinopremiere i Finland 27. mars.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse