Annonse
På Club Havana i Oslo vanker norske forretningsmenn og krigsprofitører sammen med tyske SS-offiserer og vakre, eventyrlystne norske kvinner. Det er sensommer 1943, krigslykken er i ferd med å snu og det er tid for reposisjonering. Vi møter nattklubbsangerinnen Eva Karlsen som forholder seg både til motstandsmenn og tyske svartebørshandlere og skjuler mer enn okkupasjonsmakten og krigsprofitørene er klar over. Sammen med den tyske Gestapo-sjefen Krüger og Club Havanas innehaver Tor virvles hun inn i en farlig verden.

”Vi i SF Norge har stor tro på at dette kan bli en spennende film, godt fundert på et materiale som ikke alle kjenner fra siste verdenskrig, med en imponerende planlegging på forhånd og en solid finansiering man sjelden ser maken til”, uttaler administrerende direktør i distribusjonsselskapet SF Norge, Guttorm Petterson.

Budsjettet på 20 millioner kommer fra SF Norge, produksjonsselskapet Alphaville, Det ungarske filminstituttet og private investorer. Opptakene vil foregå i Budapest og Oslo fra like etter påske. Filmen regisseres av Håkon Gundersen, som også har skrevet originalmanuset.

Skuespiller Lene Nystrøm sier følgende om å ha fått en rolle i SVIK: ”Da castingansvarlig ringte meg og fortalte at jeg hadde fått rollen som Eva Karlsen, ble jeg veldig rørt. Jeg ble både overrasket og utrolig stolt, jeg vet jo at det er mange dyktige og etablerte skuespillere som også har vært vurdert. Å få en betydelig rolle i en norsk film av dette kaliber betyr alt for meg. Jeg gleder meg som et barn til å dra til Budapest og få sette i gang med å jobbe”, avslutter Nystrøm.

(Kilde: Kulturmeglerne, Foto: ofj concepts)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse