Annonse

Filminfo og video

Blood Brothers

I 1930 tallets Kina har de tre vennene Feng, Gang og Hu alt de trenger for å være lykkelige; kjærlighet, vennskap og en idyllisk tilværelse. Men i en tid hvor fattigdom avler drømmer og drømmer avler både suksess og ødelagte skjebner blir ønsket om rikdom for overveldende. Sammen setter de kursen mot dekadansens hovedstad Shanghai, en by som sluker lykkejegere til frokost. Med et desperat ønske om å bli noe glemmer de fort hva de allerede hadde, men noen ganger er gresset alt annet enn grønt på den andre siden, det kan nemlig være blodrødt. Vennskap utvikler seg rivalisering, et ønske om suksess leder de tre ut i en kriminell tilværelse hvor ære og penger dreper fortiden så vel som fremtiden.

Tilbake i 1990 regisserte John Woo et av sine største verk noensinne; Bullet in the Head. En knallsterk prestasjon av en film som fortalte en beinhard historie krydret med actionscener i særklasse.  For mange av oss står denne filmen selv den dag i dag som et av de beste bevisene på hva film egentlig dreier seg om, men hvor de fleste av oss har nøyd seg med å se filmen noen ganger har en ukjent herremann med navnet Alexi Tan latt seg inspirere nok til å ikke bare skrive og regissere en historie som er veldig lik, men han har også fått Woo til å produsere den. Det i seg selv bør være et kvalitetsstempel, hvem vil egentlig produsere en dårlig hyllest til sitt eget mesterverk? Men det kan dog undres om Woo kanskje burde ha spyttet inn enda litt mer penger i Blood Brothers.

Blood Brothers er en av de filmene som i det ene øyeblikket fasinerer publikummet og drar de med inn en helt annen tidsepoke for så å skuffe det samme publikummet like etter. Filmen er rett og slett altfor kort! Historien som serveres tar for seg tre individer hvor to er brødre og den tredje er bestevennen deres, sammen legger de ut på en reise som for alltid vil prege deres liv på en måte som var utenkelig. Vi får se de forvandle seg bra drømmende bondetamper til hardbarka kriminelle og regissør Tan vil så gjerne vise oss hvorfor dette skjer, men med kun 96minutter til rådighet er det rett og slett ikke tid til å gå grundig nok inn på disse ulykkelige skjebnene, dermed kom til tider følelsen av hastverk krypende inn under huden på meg. Men samtidig så har Tan gjort seg flid med det han faktisk serverer oss. Shanghai fremstår som Asias Chicago, en dekandent by hvor penger og mafias regjerer i samfunnet, en by hvor alt er mulig om du er villig til gå over lik og ofre alt du har kjært. Omgivelsene er fantastiske og med godt valgt musikk og kameravinkler skapes det en overraskende god atmosfære som drar oss med tilbake til denne legendariske epoken.

Med stabile og gode skuespillere i alle roller kommer også Tans stødige hånd på kameraet til sin rett. Uten at noen prøver å stjele rampelyset skaper dette ensemblet en slags totalhet hvor fokuset er på historien fremfor enkeltindivider. Ikke bare fungerer dette meget godt på de rolige og karakterutdypende scenene, men også når Tan lar det eksplodere på skjermen utføres dette med den samme elegansen som preger hele filmen.

Konklusjon
Blood Brothers er en merkelig liten sak som med sin så altfor korte spilletid føles som et hastverksarbeid samtidig som den er overraskende bra. Den har et potensial som aldri utnyttes fult ut, men det som serveres er gjort med et så godt håndtverk at den faktisk er en verdig hyllest til mesterverket Bullet in the head. Det er slike filmer som gjør det interresant å anmelde filmer!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse