Annonse

Filminfo og video

Daredevil

Daredevil er nok ikke Marvels mest profilerte karakter, men er igrunn et godt utgangspunkt for en noe annerledes superheltfilm. Vi følger Matt Murdocks liv som vellykket advokat så vel som vigilante, hvor han i hovedsak bekjemper organisert kriminalitet og mer troverdige karakterer enn Marvel-universets superskurker.

Filmen er i utgangspunktet ganske så tro til opprinnelseshistorien, og vi følger en ung Matt Murdock som lever i Hell’s Kitchen i New York, blirr mobbet på skolen og bor med sin far Jack Murdock, en has-been boksestjerne som venter på sitt store comeback.

På vei hjem fra skolen oppdager Matt faren sin banke opp en mann på oppdrag fra den lokale mafiabossen Fallon, og løper vekk fra åstedet og unngår akkurat å bli truffet av gaffeltruck som isteder stikker hull på en beholder med atomavfall som medfører til at Matt blir blind. Dette fører til at Matts andre sanser får en kraftig forbedring, og spesielt hørsels- og følelsesansene er på supermenneskenivå.

Manuset i seg selv er ikke så mye verre enn andre Marvel adapsjoner, det største problemet her er castingen og regien. Ellers habile skuespillere som Michael Clarke Duncan (Kingpin), Colin Farrel (Bullseye) leverer nærmest parodiske rolletolkninger,  og Ben Affleck var rett og slett feil valg som Daredevil.

Nå som Marvel har sitt eget studio som har hevet kvaliteten på filmatiseringene betraktelig, håper jeg virkelig de skaffer tilbake rettighetene og gir Daredevil den overhalingen han fortjener .

Filmen ble utgitt i en R-rated Director’s Cut som visstnok skal være en mye mørkere og alti alt en bedre versjon, så jeg vil tro den kan være mer verdt å sjekke ut

Blu-Ray utgivelsen derimot er veldig fin å både seg og høre på, både bilde og lyd er top notch, et godt eksempel for dette flotte formatet!

Bonusmateriale på en annenside har de ikke spandert på seg, noe jeg synes er veldig synd, karakterens historie oppigjennom og intervjuer med serien og filmens skapere ville vært interessant å få sett.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse