Annonse

Filminfo og video

I blanke messingen

I Blanke Messingen

Karakter

5 
Robert Carlyle spiller Gaz, en arbeidsledig stålarbeider fra Sheffield, som bedriver dagene sine med å stjele gammelt skrap fra sin gamlearbeidsplass for å få endene til å møtes. Når han får beskjed om å betale barnebidraget på 700 pund eller miste foreldreretten til sin sønn Nathan, bestemmer han og kompisene Dave, Gerald, Lomper, Horse og Guy for å prøve seg som strippere på den lokale nattklubben. Med alle forviklinger det måtte føre med seg selvfølgelig, da ingen av de er hverken unge eller direkte pene å se på i forhold til Chippendale-danserne som til vanlig underholder byens kvinner.

Dette er på ingen måte en situasjonskomedie som det kanskje kan høres ut som, men en varm dramakomedie om ekte mennesker som prøver å gjøre det beste ut av en heller uvanlig situasjon. Men morsomt er det, og vi får strålende opptredener fra tidligere nevnte Robert Carlyle (Trainspotting, Ravenous), Mark Addy (The Flintstones In Viva Rock Vegas, A Knight’s Tale) og Tom Wilkinson (Eternal Sunshine of A Spotless Mind) blant andre.

Blu-Ray’en er flott som forventet, selv om dette kanskje ikke er den type filmen som viser formatet på sitt beste, så med mindre man er fan, er det er ingen grunn til å bytte ut DVD’en før den ryker.

Blu Ray’en kommer også med mye kult bonusmateriale, med featurettes om utviklingen og produksjonen av filmen, samt om filmens innflytelse og suksess i etterkant, i tillegg til flere kommentarspor.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse