Annonse

Filminfo og video

L.A. Confidential

L.A. Confidential

Karakter

5 
L.A. Confidential er en film basert på novella med det samme navnet, skrevet av James Ellroy. Filmen ble utgitt i 1997 og har vunnet en rekke priser. På den tida var både Russell Crowe og Guy Pearce relativt ukjente i Nord-Amerika, og Aaron Milchan, en av produsentene, likte ikke at filmen ikke hadde stjerner i hovedrollene. Likevel bestemte de seg for å ha disse to med, men de tok også med Kim Basinger, Danny DeVito og Kevin Spacey, og fikk en fantastisk liste med skuespillere.

Filmen handler om LAPD (Los Angeles politiet) og tar opp temaer som korrupsjon, sex, løgner og drap. Handlingen foregår på 50-tallet , og vi får følge en politimann som ønsker å være lojal mot folket og ikke la seg bestikke. Hans jakt på rettferdighet skaper hat både blant de kriminelle og blant de andre politifolkene. Navnet på mannen som ønsker rettferdighet er Edmund Exley og han blir spillt av Guy Pearce.

Denne perlen fra 1997 ble nominert for hele ni oscar, og vann to. Kim Basinger for ”Best Actress in a Supporting Role” og Curtis Handen og Brian Helgeland for ”Best Screenplay – Adapted”. Filmen har også blitt kåra til den beste filmen i 1997 av både Time Magazine, Nrw York Filmm Critics Circle, Los Angeles Film Critics Association og National Board of Review.

Hverken bildekvaliteten eller lydkvaliteten på denne bluray-filmen kan ikke klages på. Det er veldig god kvalitet og 1080p (FullHD) på bildet, som likevel får frem 50-talls følelsen hos titteren. Av lyd finner vi Dolby Digital 5.1 på en rekke språk, og Dolby er vel ikke kjent for å gjøre sakene sine dårlig. Av ekstramateriell finner du absolutt alt du trenger, og litt mer. Kommentarer av en rekke personer, en god del kortfilmer som avdekker hemmelighetene bak filmen og mye mer.

For å oppsummere så er dette en film som har alt den trenger. En god historie, skuespillere som presterer, en fantastisk bildekvalitet og lydkvalitet. At dette er en film alle bør se, er det absolutt ingen tvil om!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse