Annonse

Filminfo og video

The Red Baron

Red Baron

Karakter

3 
The Red Baron er en film basert på en virkelig historie; nemlig historien om den legendariske piloten Manfred von Richthofen (spilt av Matthias Schweighöfer). Mannen starta som de fleste, på bunnen. I starten på første verdenskrig var han en helt vanlig kampflypilot for det tyske flyvåpenet, men etterhvert opparbeider mannen seg ett svært godt rykte. Han blir etterhvert en frykta motstander, og ingen vil møte han i luftkamp. Mannen velger etterhvert å male flyet sitt rødt, og dette gjør jo flyet lett å se? Manfred von Richthofen bryr seg ikke om dette, og sier at han ikke skal overraske motstanderene, men gjøre dem redde.

Manfred von Richthofen fikk mange kallenavn under den første verdenskrigen, som for eksempel ”Den Røde Djevel” og ”Den Røde Baron”. Det sistnevnte navnet holder dem på. I 1917 blir han sjef for en kampflyskvadron, men får litt problemer siden han ikke vil drepe motstanderen sin. Han mener at flygerene skal skyte ned fly uten å drepe motstanderen, og han møter selvfølgelig motstand fra alle hold; fra alle fra sin lillebror til sine overoffiserer. I tillegg er mannen forelska i sykepleieren Kate, som i filmen er spilt av Lena Headey.

Filmen i seg selv er er historisk korrekt og vi får gjennom filmen både vite datoer og plasseringer som er korrekte. Problemet til denne filmen må vel sies at den prøver å både være historisk korrekt, men også underholde publikum som en krigsfilm på samme tid. Det var vanskelig å bli kjent med personene denne filmen handler om, og det var faktisk veldig treg fremgang i denne filmen. Kostymer, smike og scenene i filmen er veldig flotte, og det virker som at det er brukt mye tid på å få til alt sammen. Flyscenene og skyttergravsscene er også veldig bra laga til, og det hele ser ekte ut.

Skuespillerene i filmen, som for det meste er tyske og ukjente, klarer seg egentlig helt greit. Bildekvaliteten og spesialeffekte er flotte, spesielt flyscenene. Lyden er også veldig bra, og musikken virker også rett i filmen. For personer som er interessert i historie, er dette en film som kan anbefales sterkt, men om du vil ha en film med mye krig og action, er nok ikke dette filmen for deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse