Annonse
Pushing Daisies

Karakter

5 
I rekken av bisarre TV-serier med merkelig plot faller Pushing Daisies rett inn, og å gi en god beskrivelse av denne serien uten å a) skrive en hel avhandling og b) røpe for mye av serien kan bli litt vanskelig. Men man får se på det som en utfordring, og bare prøve seg.Møt Ned, populært kalt The Pie Maker (Paimakeren). Ned har en egenskap som er ganske uvanlig. Han kan nemlig vekke døde folk til live. Det er bare to ulemper ved denne egenskapen, noe Ned smertelig får oppleve veldig tidlig. For det første kan han ikke ta på denne personen igjen, da vil denne dø for alltid. For det andre krever døden et returbytte, slik at Ned bare har et minutt på seg fra han tar på den døde personen, til han må ta på den igjen, hvis ikke dør en vilkårlig person i nærheten i stedet.

Dette blir selvfølgelig oppdaget, av ingen andre enn den litt spesielle og arrogante privatdetektiven Emerson Cod. Sammen med Ned begynner de å løse oppgaver, da de har fordelen med at de kan snakke med den døde og høre med denne hvem som var morderen. Problemene oppstår da offeret er Charlotte Charles, Neds barndomskjærlighet. Ned bestemmer seg for å la Charlotte leve, og de ble kjærester med det aberet at de aldri kan berøre hverandre.

Pushing Daisies er en fantastisk TV-serie, hvor bare historien alene er verdt å la den ta en titt. Men måten serien er laget på, hvor alt med død blir gjort om til en lettfattelig komisk situasjon, så kan man ikke gjøre annet enn å fryde seg over det man bevitner. Gjennom ni episoder får vi servert underholdning på veldig høyt plan, hvor det meste stemmer veldig bra sammen. Alt fra replikker og dialoger, til skuespillernes prestasjoner og den fantastiske scenografien.

I hovedrollen som Ned møter vi Lee Pace, et navn kanskje ukjent for de fleste, men hans portrettering av Ned er veldig bra. Han klarer å få frem følelsene en slik person måtte ha, samtidig som han har et godt glimt i øyne.  I rollen som Charlotte finner vi britiske Anna Friel, og hennes jobb er å være søt, uskyldig og morsom, noe hun ikke har noe problemer med, og man kan skjønne hvorfor Ned ønsker å holde henne i livet. Sistemann i trekløveret, i rollen som selveste Emerson Cod, møter vi Chi McBride. Og av det jeg har sett av McBride, som er kjent fra TV-serier som The Nine, Boston Public og House M.D., har McBride funnet en rolle som passer ham perfekt. Cod er som tidligere nevnt en underlig arrogant detektiv, som gjør det han kan for å få ting på sin side. Her i Pushing Daisies beviser McBride at han takler en slik rolle, samtidig som han bringer inn komedie i personen.

Pushing Daisies er en serie jeg så absolutt kan anbefale deg å ta en titt på, jeg kan nesten garantere deg at du ikke kommer til å angre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse