Annonse
Judge John Deed - sesong 4

Karakter

5 
Judge John Deed, eller Høyesterettsdommer John Deed som han ville blitt kalt i Norge, er en dommer som ikke er helt som de andre, han liker nemlig å gjøre tingene på sin måte. Alt er selvfølgelig riktig i forhold til loven, men ikke alt slik de andre dommerne og lederne ønskes at det gjøres. Og i den fjerde sesongen blir det bare verre enn noensinne. John Deed nærmer seg faren for å få sparken, og da han begynner å anklage innenriksministeren for å ha mottatt penger i bestikkelse under en våpenhandel, blir livet bare enda hardere, og det går utover både han og Jo Mills.Siden jeg først begynte å kikke på Judge John Deed for et år siden har serien bare blitt sterkere og sterkere. Og der episodene i begynnelsen var uavhengige av hverandre har de i denne sesongen blitt mer og mer knyttet sammen, og nesten alle seks episodene omhandler Deeds kamp mot resten av høyesteretten og ikke minst rikskansleren Ian Rochester som gjør alt i sin makt for å få ham sparket.

Men det er allikevel plass til en del sterke rettssaker, hvor man blir ganske engasjert i sakene, og setter seg opp en egen mening om hvem som er skyldig og ikke. Og dette er selvfølgelig i de fleste tilfeller det samme som man opplever at resultatet blir. Men som oftest ikke uten en del kamp og problemer først.Det aller beste med TV-serien er det fantastiske skuespillet vi får oppleve. Er det noe jeg etter hvert har lært meg å skjønne, så er det ofte hvor bra skuespillerne gjør sin jobb. Og i Judge John Deed er det ingen unntak. Martin Shaw kler rollen som Deed så godt, at man skulle tro de var en person. Han får også veldig god støtte fra sine medspillere, helt ned til de minste biroller, noe som gjør at hele serien er en fornøyelse og se på.

Selvfølgelig er dette noe man skal kreve av en god serie også, og når en episode varer like lenge som en kort spillefilm, er man nødt til å trives med det man ser på. Judge John Deed gir deg førsteklasses underholdning og jeg ser virkelig frem til å kunne kose meg med sesong 5 når den en gang kommer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse