Annonse

Filminfo og video

Kit Kittredge

Kit Kittredge

Karakter

4 
Kit Kittredge er ei lita jente hvis største drøm er å bli journalist, men blir ikke tatt særlig seriøst av noen aviser, med tanke på at hun faktisk bare er 11 år. I tillegg er det like etter det store børskrakket i 1929 og tidene er heller dårlige for folk flest, man mister huset sitt, fedrene drar vekk for å få jobb, og løsgjengerne blir det bare flere av. Etter en rekke innbrudd hvor løsgjengerne blir beskyldt for å gjøre jobben, gjør Kit det hun kan for å bli en etterforskende journalist.

I det siste syntes jeg det har kommet en del gode filmer som passer for hele familien, en film man kan sette seg ned sammen med sine barn for å se. En film man kan sette på en rolig kveld for å kose seg. Kit Kittredge er nettopp en slik film. Her blir vi servert en enkel film som ikke er for avanserte for noen, men som allikevel gir deg en liten tankevekker. Historien er ganske godt skrevet, noe enkel til tider, men nok til at også de minste kan følge med.

I hovedrollen som Kit Kittredge møter vi Abigail Breslin, jenta som i en alder av 10 år ble nominert til Oscar for sin rolle i Little Miss Sunshine. Det er egentlig litt feil å sammenligne skuespillere, men mye tyder på at Abigail har blitt den nye Dakota Fanning. Og når man ser kvaliteten på hva denne lille jenta leverer, skjønner man veldig godt hvorfor hun er på alles lepper. Hun har allerede 16 filmer på samvittigheten, og syv til kommer de nærmeste par årene. Jeg har ikke sett så mange av dem, men de jeg har sett har hun gjort en strålende innsats på lerrettet.

I denne filmen får hun god støtte av mer etablerte skuespillere som Stanley Tucci, Julia Ormond, Chris O'Donnell og Joan Cusack, uten at det skremmer henne noe. Alle de involverte gjør jobben de skal gjøre, noe som hjelper på filmen betraktelig.

Man behøver selvfølgelig ikke å være med familien når man skal se denne filmen, det er ingen problem for hvem som helst å sette seg ned en kveld og se den. Det er en sjangerfilm man burde være klar over at følger sjangeren sin veldig godt, så man må like denne type film for å se på den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse