Annonse

Filminfo og video

Nims Hemmelige y

Nims Hemmelige Øy

Karakter

3 
Nim er ei jente på 11 år som bor på en øde øy sammen med faren sin Jack. Jack er på søken etter nye og ukjente organismer. En dag reiser Jack ut på havet for å lete etter disse organismene, og møter på en stor storm som ødelegger båten hans. Tilbake sitter Nim, helt alene, helt til hun får kontakt med Alexendra Rover, forfatteren av bøkene om Alex Rover, Nims største helt. Alexandra gjør alt hun kan for å komme til øya, hvor Nim er aldeles alene.

Dette er en stor eventyrisk film, som kanskje satser litt for hardt på å gjøre mye ut av filmen. Den prøver sitt beste på å gjøre oss sentimale og rørte av Nim og at problemene hun får med å bli alene på en øde øy. Dessverre syntes jeg noen av løsningene er hakket litt for enkle, og for meg klarer jeg ikke å leve meg så godt inn i filmen som jeg skulle ønske.

Men man kan ikke skylde på skuespillerne her. I hovedrollen som Nim møter vi Abigail Breslin, som faren Jack spiller Gerard Butler og veteranen Jodie Foster spiller Alexandra Rover. Det første problemet syntes jeg er at vi får litt for lite introduksjon og kjennskap til karakterne, spesielt Jodie Foster blir gjemt bort. Man får kjennskap til hennes problemer, men det føles ikke helt riktig allikevel.

Filmen er skutt i meget vakre omgivelser, og det er meget lett å drømme seg bort i blått hav, hvite strender og en fantastisk himmel. De har virkelig klart å utnytte naturen på det beste, og brukt de virkemidlene de kan der.

Nim's Hemmelige Øy er en film som nok baserer seg mer mot en litt yngre garde enn meg, filmen kommer med både norsk og engelsk tale, et tegn på at distributøren nok regner med at mange unge ønsker å se den. Og setter man seg inn i barnas sko kan jeg nok skjønne at filmen er litt mer interessant, og det å kunne flytte til en øde øy sammen med familien sin må jo være en perfekt måte å leve på.

Skal man sette en karakter på filmen må jeg nok innrømme at filmen havner ganske midt på treet. Dette er ingen dårlig film, i det hele tatt, men den klarer bare ikke å oppnå det jeg tror den er ute etter.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse