Annonse

Filminfo og video

Bruder i Krig

Liv og Emma har vært bestevenninner fra barnsben av og delt alt av livets oppturer, nedturer og ikke minst drømmer. Og ingen drøm har vært større enn å gifte seg på The Plaza en junimåned. Når de begge blir fridd til samtidig kan de endelig oppfylle den ultimate drømmen, men når det skjer en liten feil og de får samme dato forvandles deres perfekte vennskap til en nådeløs kamp hvor to kvinner tyr til alle midler for å få viljen sin og nåde den som kommer imellom ei jente og hennes drømmebryllup.

Denne typen filmer går ofte under betegnelsen romantiske komedier og Bride Wars er intet unntak. Med et slikt enkelt utgangspunkt skapes det ofte typiske feel-good filmer som kan nytes uavhengig av kjønn. Bride Wars har dessverre endt opp som et unntak av dimensjoner.

Manuset i seg selv er rett frem fra ende til annen og byr på omtrent alle tenkelig klisjeer mens dialogen like gjerne kunne ha vært tatt fra en barnefilm. Regissør Gary Winick gjør sitt beste for å overøse publikummet med humoristiske og hverdagslige situasjoner uten å lykkes nevneverdig. Situasjonene i seg selv har så absolutt potensial, men overraskende nok motarbeides disse av filmens to kvinnelige stjerner i form av sjarmbombene Kate Hudson og Anne Hathaway. Sjelden har jeg sett to skuespillere som føles så feil i rollene sine som i jeg gjorde i dette tilfellet. Riktignok er de like sjarmerende som vi kjenner de, men med et grandiost overspill i begge tilfeller blir dette en lei blanding av flaut og platt.

Det tekniske
Til tross for at dette er langt fra noe demomaterial kommer selve utgivelsen helt greit ut av det. Blant lydsporene finner vi det nå velkjente DTS MASTER-HD og dialogen er naturlig klar. Ikke overraskende skjer det fint lite i bakkanalene, men det som finnes av detaljer i lydbildet serveres med blu ray formates klare fordeler.

Bildet er dessverre litt mer skuffende. Riktignok er det langt klarere enn på normale dvdutgaver, men med utgangspunkt i filmens tilsynelatende drømmeverden imponerer denne utgivelsen slettes ikke når det kommer til punch og dynamikk i fargene. I noen scener er det også tydelig støy å spore, noe som trekker det hele noen hakk ned.

Ekstramaterialet er imidlertid meget omfattende. Slettede scener og ni dokumentariske snutter er mer enn nok til å fordype seg i denne produksjonen.

Konklusjon
Selv er jeg er en stor fan av typiske feel-good filmer selv om disse som regel er myntet på den kvinnelige delen av publikummet. I tilfellet med Bride Wars hanket jeg inn min bedre halvdel i et forsøk på å få et mer balansert syn på filmen. Dessverre var vi enige om at Bride Wars er en film det går sytten på dusinet av. Med et platt manus, grandiost overspill og en ubeskrivelig mangel på humoristisk talent fikk denne filmen meg til å dra på smilebåndet en gang iløpet av spilletiden. Og det var etter tre minutter!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse