Annonse

Filminfo og video

Disappearances

For familien Bonhomme har det vært en bra vinter på den lille gården deres, men når vinteren går mot slutten later alt til å gå galt. Låven brenner ned, det samme gjør høyet, potene er i ferd med å ta slutt og brukets premieokse avgår med døden. I et desperat forsøk på å redde gården og familiens økonomiske fremtid legger Queebec Bill Bonhomme ut på en farefull smugletur sammen med sin sønn, sin svoger og en kamerat. Etter mange år i bransjen burde alt gå som en lek, men mye har forandret seg de siste årene og for Queebec Bill og hans kompanjonger blir dette en reise uten like.

Etter mange år som ivrig filmentusiast har jeg mang en gang vært borti regissører og manusforfattere med store ambisjoner og mål om å la seeren skape seg en egen oppfatning av hva som utspiller seg på skjermen. Sjelden har jeg sett noen som har tatt dette så langt som manusforfatter og regissør Jay Craven.  I utgangspunktet er dette en helt rett frem historie om en far og en sønn som legger ut på farefull reise. Men som Craven selv sier på dvdutgavens kommentarspor så har han gått hard til verks for å tilsynelatende forvirre sitt publikum ved hjelp bråe svinger i historien, forvirrende scener og tung og betydningsfull dialog fremført av rollefigurer de fleste vil avfeie som reinspikka tull. Med dette som utgangspunkt skyter Dissapearances seg selv i foten og fremstår som en underlig og blytung affære som gjør det meget vanskelig å følge med.

I sentrum for filmens begivenheter finner vi den gamle traveren Kris Kristofferson, unggutten Charlie McDermott, Gary Farmer og William Sanderson. Godt akkompagnert av en tung dialog og flotte naturscener signert regissør Crayen skapes det en meget god atmosfære hvor alle involverte gjør gode roller.

Disappearances er en merkelig film hvor flott natur danner rammene for en historie som vil forvirre, irritere og forundre deg om hverandre. For flertallet av oss vil den kreve for mye tolking mens for noen av oss vil den sette seg på hjernen og nærmest kreve et gjensyn.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse