Annonse

Filminfo og video

No Country for Old Men

No Country for Old Men

Karakter

5 
Basert på Cormac McCarthys bok med samme navn, No Country For Old Mens handling er om en mann, Llewelyn Moss (Brolin), som nærmest snubler borti en dophandel gått galt, han tar en veske med penger, og setter dermed i gang reaksjoner som får både iskalde leiemorder Anton Chigurh (Bardem), og kyniske og livstrøtte sheriff Ed Tom Bell (Jones) på sporet.

Den seneste filmen til Coen-brødrene (brødrene som ga oss fantastiske filmer som Fargo, The Man Who Wasn’t There, The Big Lebowski for å nevne noen), er kanskje deres beste. En film så vakker, brutal og med mage-vrengende bra bygd opp spenning, at det er nærmest en fryd å se. Det er ypperlig skuespill fra nesten hele skuespiller staben (også de små rollene) men de tre hovedrollene (om det går an å kalle dem det i denne filmen) Bardem, Brolin og Jones er fantastiske, og Bardems Oscar er (for en gangs skyld) så absolutt fortjent som den mest skumle og iskalde filmskurken siden Darth Vader (Star Wars).

Videre stjeler nesten Tommy Lee Jones hele filmen med den beste skuespiller prestasjonen jeg har sett av han på lenge. Dialogen i denne filmen er virkelig bra, det skyldes nok at man har holdt seg rimelig tro mot boka til Cormac McCarthy.

Filmens største styrke er likevel manuset, og verdenen som Cormac McCarthy har skapt og som Coen brødrene har ypperlig har gjort levende i bilder, en verden som er så mørk, nihilistisk og vakker at det nesten tar pusten fra deg.

Jeg har sett denne filmen 2 ganger og jeg tviler på den mister noe av sin verdi ved andre gjennomgang snarere tvert imot, den blir bare bedre og bedre, du merker ikke at den nesten ikke har noen musikk for eksempel. Denne filmen har potensialet til å bli en av mine favoritter, se den og døm sjøl.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse