Annonse

Filminfo og video

Yes Man

Har du noen gang lyst til å si ja til alt? Lyst til å prøve alt mulig? Carl Allen finner ut at han skal det. Etter tre år med fornektelse finner han plutselig ut at han skal bli med på seminaret til Terrence Bundley, hvor han får beskjed om å si ja til alt han treffer på. Dette fører til flere hendelser, som joggefotografering, strikkhopping, samt situasjoner hvor han redder en mann fra å ta selvmord. Og ikke minst da han treffer den søte, men litt rare Allison. De finner tonen umiddelbart og forholdet er et faktum.

Det første jeg tenkte etter å ha sett denne filmen var: "Endelig er Jim Carrey tilbake på det rette sporet". Ikke siden Bruce Almighty i 2003 har jeg ledd så godt av en JC-film, og her satt jeg i over halvannen time og koste meg glugg i hjel. For denne filmen gir alt du trenger av en lett underholdende film, grei historie, godt samspill og hendelser man bare må le av.

Jeg vil allikevel ikke si at dette er en typisk Jim Carrey film, det er ikke så altfor mye grimaser og ablegøyer, slik vi er vant til å se ham. I stedet vil jeg si det er blitt en mer moden Jim Carrey som klarer å være morsom uten å måtte ty til gummiansiktet sitt. Zooey Deschanel klarer også å være den perfekte motvekten til Carrey og for å være ærlig er dette den første filmen jeg faktisk syntes Deschanel gjør en god karakter, og er med på å holde nivået på filmen oppe.Yes Man er en film jeg absolutt kan anbefale for de fleste å ta en titt på. Spesielt hvis du er en Jim Carrey-film, men også hvis du er interessert i lett underholdning, få deg en god latter, se hva som kan skje hvis du faktisk tar sjansen på å si ja en gang i blant.

Bilde
Bildet på Blu-ray-disken blir levert med 1080p i 2.4:1. Bildet er veldig stilrent og bra, og alle toner kommer godt fram. Yes Man er en film som benytter mange sterke farger, og disken har ingen problemer med å gi et godt inntrykk av filmen.

Lyden
Lyden leveres i Dolby TrueHD 5.1 og Dolby Digital 5.1. Dette er ikke en film hvor lydbildet er det viktigste, og man søker heller ikke etter den store opplevelsen i lyden. Av det man opplever er lyden helt grei.

Ekstramateriale
Improvisasjon på settet - Jim Carrey i fri dressur - her får man som tittelen tilsier se et innblikk i slik Jim Carrey egentlig er, og hans ablegøyer som ikke vil ende.

Komiske stunts - igjen enda flere ablegøyer fra Jim Carrey og de andre skuespillerne i filmen

Future Sounds: Munchausen by Proxy - et lite innblikk i den fantastiske verdenen til det bisarre bandet til Allison (Zooey Deschanel).

5 eksklusive musikvideoer med Munchausen by Proxy - som tittelen tilsier får vi fullversjonen av fem sanger. Musikkvideoen er ikke spesiallaget, men man bruker bilder fra filmen. Sangene er mer eller mindre så dårlige at de rett og slett er bra.

Tabbeopptak - den såkalte Gag Reel har blitt et populært ekstramateriale på mange filmer, og med Jim Carrey i en av rollene kan man vel nesten ikke forvente noe annet.

På settet med Danny Wallace - Her tar forfatteren av boken oss med på en runde rundt i settet.

Si ja til Red Bull - Dette er vel nesten mer eller mindre en slags reklamesnutt for Red Bull. Men det er veldig moro å se Jim Carrey ta litt Red Bull. Mannen er hysterisk før han i det hele tatt har tatt en slurk, og tenk deg da denne mannen med litt ekstra innabords.

Normans guide til å være hipp - Her tar Norman (Rhys Darby) oss med på en tur i hans leilighet under Harry Potter-festen, i en slags versjon av MTVs The Crib.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse