Annonse

Filminfo og video

Britney: For the Record

Det man spør seg etter å ha sett denne dokumentaren er: Hvilke spørsmål ble så stilt her... som kretser rundt uttrykket tabu? Havnet de scenene på gulvet? Vel, Britney: For the record er uten tvil en dokumentar først og fremst for hennes fans og folk som finner henne interessant. Men hva vet egentlig vi som sitter her i andre enden om henne, alle de som blar seg gjennom kvasiblader vi her ikke akter å nevne, som klikker seg inn på kjendissider og leser om saker som omhandler deres privatliv? Hva vet egentlig massene om henne?

Egentlig antar jeg at det ikke er mye. Det vi alle vet om hvilken som helst kjendis er hva paparazzi gribbene og klisterbedriften de tilhører velger å servere oss, hva de velger å fremstille «virkeligheten» som. Det bildet vi ser av Britney Spears og alle andre kjendiser der ute, er mest sannsynligvis ikke det bildet du hadde opplevd ved å tilbringe tid ved deres side. Livet til en i klassen SuperKjendis er alt annet enn lett fattelig. Vi kan få et inntrykk, men hvordan fortoner livet seg for en som ikke en gang kan dra ut og handle klær uten at en bande blitzgribber løper rundt bilen din og behandler deg som et produkt.

Det er litt av livet på innsiden av Britney de prøver å belyse i For the record, men isteden blir det mer som en fanzine dokumentar. Men det er dog øyeblikk i filmen som også får en til å reagere. Blant annet blir det, i perioden innspillingen foregår, omtalt det som at hun har et comeback. Et comeback er bare en kritikers betegnelse på at de ikke ventet at du skulle returnere til yrkeslivet, at du er stemplet som ufør og at et hvert forsøk på å vise deg i rampelyset er en ynkelig gest til trofaste fans. Et comeback er når du har brukket begge beina i leggen og de trodde at karrieren var over. Britney er, til henne forsvar, ikke gammel nok til å være innenfor båsen «brukket rygg». Til det har hun en for enorm fanbase verden over. Og det man reagerer på er medias evne til å hylle deg den ene dagen, for så å spytte på deg den neste. Medias avskyelige tabloid forpesting av nyheter lever av å suge ut info om andre de ikke har noe med, som flått, som igler, parasitter og andre unyttige skadedyr, det er den skrevne verdens virus.

På spørsmålet angående hvorfor hun ikke fortalte folk om hvorfor hun barberte hodet, svarer hun at det var noe andre ikke hadde noe med. Og dette gjelder alle artister og kjendissfæren generelt: Hvem har påstått at de skal ha et forklaringsansvar for sine private handlinger. Skal Lars Ullrich, selv om han gjerne gjør det, måtte svare for alle detaljer av livet sitt, på hvorfor de klipte seg korte hele gjengen på en gang, skal Marilyn Manson fortelle verden om hvorfor han ikke klarte å holde på Dita von Tesse, skal Mike Tyson på død og liv forklare tatoveringen rundt øyet? Nei, det tilhører deres privatliv og ønsker de ikke å utdype grunnene, vel, så la det ligge. Det du dog kan stille krav til er ting som har med karrieren å gjøre, med produktet de leverer, som: Britney, hvorfor leverte du ikke en god konsert, eller Mike, hvorfor beit du av øret på Evander og Lars, hvorfor dro dere ned tempoet på The Black Album og gjorde det til ei hardrock plate isteden for ei metal plate? Jeg mener, fokuser på produktet de leverer og ikke personene de er.

Selv om dokumentaren prøver å vise et ærlig bilde av henne, så får du følelsen av at det er mye som er redigert bort og du undrer deg over hvem som egentlig tok avgjørelsen på denne filmingen. Var det faktisk henne, eller er det bare en del av PR planen i det nye «comebacket»? Det spiller dog ingen rolle, Britneys fanmasse der ute vil sette pris på denne dvden uansett og det skal de med all rett få lov til å gjøre. Denne filmen er ikke lagd for å tilfredsstille en kritiker bataljon, men en fanskare. Er du Britney fan så løp ut og kjøp den. Hvis ikke, kjøp noe annet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse