Annonse
Etter tre filmer om Spider-Man bestemte Sam Raimi seg for å gå tilbake til filmene han først ble kjent for, og resultatet vil vi senere år se i filmen "Drag Me To Hell". Men det alle ønsker å vite er hva som skjer med den fjerde filmen om Peter Parker. Raimi snakket med ComingSoon.net.

Var valget om å lage en fjerde Spider-Man et enkelt valg for deg? Og var du og Tobey Maguire bestemte på å lage filmen, er dere ivrige på å lage den sammen?
Jeg ville kun lage den med Tobey fordi min interessere er å gjøre livet til Parker enda dypere enn hva vi har gjort før. Vi har en kunnskap om karakteren gjennom vårt lange samarbeid om å skape karakteren, og det gir oss grobunn til å strekke det enda lenger neste gang. Derfor er jeg virkelig med denne gangen.

Spider-Man 3 fikk en del kritikk til tross for den store kassasuksessen. Tar du med deg kritikken inn i produksjonen av den fjerde filmen?
Om jeg tar hensyn til kritikk? Ja, selvfølgelig. Alle filmskapere ønsker at filmen deres skal bli elsket. Jeg burde ikke si det, men jeg ønsker definitivt at mine filmer er elsket av publikum. Jeg lager ikke en kunstnerisk film hvor jeg kan si til meg selv "selvom publikum ikke likte den, så var den et stykke kunst som vil bli godt mottatt mange år senere eller som har en mening uten publikum. " Jeg er her for å underholde og jeg lager filmer som publikum skal glede seg over. Hver gang jeg får en dårlig kritikk, prøver jeg ikke å tenke så mye på det, men det er oppskakende. Du ønsker virkelig å blidgjøre publikum.

Hva var det som falt tyngst av kritikken? Vil du f.eks. gå tilbake til en ond skurk?
Jeg jobber fremdeles med Spider-Man 4, eller for å si det mer korrekt. Manusforfatteren skriver på manuset nå. David Lindsay-Abaire sitter i New York og skriver nå. Vi får se, jeg får vel ringe fyren! Han burde være ferdig med manuset i løpet av fire uker tror jeg. Jeg tror det er lettere for meg å svare på spørsmålet etter at jeg har lest manuset og vet hva slags film det blir. Jeg ønsker å jobbe på en ny måte og en ny retning. Jeg leste dette fantastiske stykket som Lindsay-Abaire hadde skrevet, og visste at jeg ønsket å jobbe med ham.

Er det en stor forskjell på å jobbe på et stort prosjekt som Spider-Man kontra en mindre produksjon som "Drag Me To Hell"?
Med Spider-Man-filmene, som jeg elsket å lage, så hviler det mye ansvar på regissørens skuldre, og produsentene, ja alles skuldre, for her er det en karakter som har vært i omløp i så mange år, er elsket av publikum og mange ser på ham som en ekte helt. Dette gjelder mange generasjoner, så du er nødt til å trå forsiktig.  Du må respektere folks syn på karakteren, og det er mange forskjellige syn på hvordan Spider-Man skal være. Og dette er veldig moro, men noen ganger er det veldig godt å slå seg fri fra dette og jobbe med dine egne karakterer i stedet, hvor ingen har kunne satt seg opp en mening om dem. Du kan egentlig gjøre hva du vil. Så det er mye mer frihet i å lage en film som for eksempel "Drag Me To Hell".

Nå som du har gjenoppdaget gleden ved å ha slike friheter, hvordan ser du på det å gå tilbake til Spider-Man?
Jeg ser virkelig frem til det. Det føles som jeg har vært på ferie, og jeg ønsker å komme tilbake. Og jeg føler at jeg har lært masse ved å jobbe uten alle de duppedittene fra Spider-Man og med et tidspress. Jeg husker ofte noen ganger under innspillingen hvor min assisterende regissør Michael Moore kom til meg og sa: "Sam, du har en time igjen og du har åtte scener igjen å filme. Hva vil du gjøre?" Og jeg svarte: "Uff da, vi får ta dem i morgen". Hvor han repliserte: "Du kommer ikke hit i morgen, du kommer aldri tilbake hit. Du har nå 55 minutter. Hvordan skal du få disse scenene?" Dette førte til at jeg først fikk panikk, men etter hvert tok jeg meg inn og fant en løsning på det. Noen ganger fører den travle tiden til at jeg får et bedre resultat med kanskje en scene i stedet for de åtte, og det føles veldig godt.

Spider-Man 4 har planlagt premiere 6. mai 2011
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse