Annonse

Filminfo og video

Murder of a General

Murder of a General

Karakter

3 
Stedet er i Italia på 70 og 80-tallet, ideologier står sterkt og fraser som ”fiender av Staten” og ”Arbeideropprør” er mer enn bare ord. Fascister og Kommunister har stor oppslutning.  

En terroristgruppe kalt ”Røde Brigader” slår knallhardt til og viser seg å være vanskelige å fakke. En mann tar opp kampen, General Dalla Chiesa (Giancarlo Giannini). En mann som slites mellom å være familiefar og kampen mot terrorismen og senere mafiaen.

Denne filmen eller jeg burde heller si Miniserien, bærer stort preg av å være italiensk, noe som ikke nødvendigvis trenger å være en dårlig ting, bortsett fra at dette til tider minner om såpeopera med til tider overdramatisk og slurpesøt Musikk. I tillegg ble jeg i alle fall forvirret av bruken av militær rang i politiet, og noen slurvete oversettelser (tror jeg da) som bidro til forvirring om Dalla Chiesa var politi eller militær. Uansett så ga det et godt bilde på et militaristisk politikorps.

Jeg skjønner tanken bak serien og vise hele spektrumet til mannen som var General Della Chiesa, en mann som ved egen erkjennelse bare trodde på to ting: Gud og Staten. Men med sine 196 minutter så er dette veldig langtekkelig og en masse scener er dramaturgisk unødvendige, og sitter og lurer på denne historien hadde vært bedre tjent med å framstilles som langfilm. Jeg har ingenting i mot tre, fire, til og med 5 timer epos, så lenge de er interessante og har hendelser nok til å kunne tillate seg det. Denne har dessverre ikke det, og det hele blir kjedelig.
 
Vel jeg må si at de actionscenene som var, var rimelig realistiske og godt utført. Videre så spilte skuespiller staben generelt habilt.   

En bra ting har denne serien for seg, den (såfremt jeg kan se) tar ikke sider i kampen mellom Poltiet som kjemper mot ”fiender av Staten” og Kommunistene som bruker væpnet revolusjon for å ”fremme arbeiderne sak”. Begge sider setter hardt mot hardt, og dermed blir begge sider like ille.    
 
Jeg må si et par ord DVDen, jeg gjorde den fatale feilen å lese bakpå coveret, (noe jeg ikke pleier) og beskrivelsen bakpå, gir bort alt for mye av handlingen, og er i min mening også misvisende ang. handlingen (en får en følelse av at dette er en film om mafiaen, Når mafiaen bare spiller en liten rolle for eksempel) og ekstramateriale er ikke-eksisterende.

Konklusjon, se denne filmen om du er interessert i mannen det handler om, eller Italia på 70 og 80-tallet. Ellers kan du heller la være.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse