Annonse

Filminfo og video

Whatever Lola Wants

Whatever Lola Wants

Karakter

4 
I Hollywood opplever man som oftest at de mest profilerte filmene ofte har et markedsføringsbudsjett eller en skuespillerlønn som er like stort som hele budsjettet til andre filmer, men betyr dette at filmen er nevneverdig bedre? Ta f.eks. Pluto Nash eller komedien Town & Country. Disse filmene kostet nærmere 100 millioner dollar i produksjon, men betyr det at resultatet blir bedre av den grunn? Neppe!

Med et budsjett på rundt åtte millioner dollar klarer Whatever Lola Wants å gjøre noe som de to forhenværende filmene ikke klarer, nemlig å engasjere publikum i historien. Dette var noe jeg ikke hadde sett for meg da jeg satte filmen inn i spilleren og slengte meg ned i sofaen. Jeg var nok så altfor negativt innstilt til filmen, og det begynte også veldig tregt dessverre.

Tanken som surret i hodet på meg handlet om hva som skulle være så spennende med en film om ei jente som ønsker å lære seg magedansing. Lola har i mange år hatt en stor drøm om å bli en balletdanserinne, men avslag etter avslag på flere auditioner gjør at hun blir mer og mer frustrert. Gjennom sin beste venn Yussef får hun vite om den kjente egyptiske magedanserinnen Ismahan, som slo gjennom tross all motstand. Dette gir Lola ekstra giv, og hun reiser til Egypt for å forfølge drømmen sin.

Historien i filmen kan vel på en måte sammenlignes litt med mange andre dansefilmer, som Dirty Dancing og Flashdance, med ei jente som kommer fra ingen steds og ender opp med å gjøre suksess på dansegulvet. Lola viser pågangsmot og hennes vilje til ikke å gi opp er imponerende, og hun endrer ikke bare sitt eget syn på livet, men også andres.

I hovedrollen som Lola møter vi den henholdsvis ukjente Laura Ramsey, og hun virker troverdig i sin fremstilling av denne usikre jenta med et stort mål. Jeg er ingen ekspert på magedansing, men dansingen så også ganske bra ut.

Whatever Lola Wants er en film du ikke behøver å ha dårlig samvittighet for å se på, kanskje du kan bli like overrasket som jeg ble.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse