Annonse
I helgen foregikk MTV Movie Awards, hvor ikke alltid de mest kritikerroste filmene stikker av med seieren, her er det oftest de filmene som gjør det bra på kino som får den største oppmerksomheten. Forhåndsfavoritten må sies å være Twilight, og filmen basert på bøkene til Stephanie Meyers skuffet ikke.Showet har i mange år vært kjente for sine fantastiske parodieringer av de mest kjente filmene det året, hvem husker vel ikke Jack Black i Ringenes Herre-parodien og Spider-Man, eller Seann William Scott og Justin Timberlakes Matrix-parodi. I år var det Andy Samberg som er mer eller mindre ukjent her i Norge, men i USA er han kjent for sine sketsjer på det populære Saturday Night Live-programmet.

Det hele begynte veldig bra, med en liten kortfilm hvor Samberg er innom Slumdog Millionaire, Twilight, The Reader, Star Trek, for til slutt å ende opp naken i bilen til Justin Timberlake. Sketsjen var veldig underholdende, hvor Twilight-delen absolutt var den beste av alle. Ta en titt på den her.

Etter dette begynte utdelingen, og første ut var Breakthrough Female Performance, eller beste kvinnelige gjennombrudd. Her var det Ashley Tisdale som skulle stikke av med seieren for sin rolle i High School Musical 3: The Senior Year, og allerede her syntes jeg det blir helt feil. For det første er dette den tredje filmen fra High School Musical, og Tisdale hadde ingen større rolle her enn i de to andre filmene. Men hun vant, hun takket og hun gikk av.

Og så skulle det ikke gå lang tid før vi fikk se dagens største vinner. I prisen Best Fight (beste slosskamp) var det mange gode nominerte, men ikke overraskende var det kampen mellom Cam Gigandet og Robert Pattinson fra Twilight som vant. Var det den beste? Hvem vet, de andre nominerte var også veldig bra. Videre skulle filmen gi pris til Robert Pattinson for Breakthrough Male Performance og Best Kiss (sammen med Kirsten Stewart), Best Female Performance til Kirsten Stewart og den aller gjeveste, nemlig Best Movie.Også den største MTV-vinneren av alle skulle få en pris i år også. Jim Carrey var tilbake i storslag med filmen Yes Man og vant (etter min mening) fortjent prisen for Best Comedic Performance (beste komiske rolle), åtte år etter han vant siste pris og hans 10. pris i denne sammenheng.

MTV Movie Awards 2009 var for meg en ganske kjedelig affære alt-i-alt dessverre. Andy Samberg gjorde sitt aller beste på å holde en humoristisk tone gjennom hele showet, men jeg syntes det hele ble litt for tamt, sammenlignet med tidligere år. Jeg savnet flere parodier og mer humor, og vet ikke om finanskrisen kanskje kan ha noe med saken å gjøre i denne sammenheng.

Vinnerne av årets utdeling er:
Best Movie
Twilight

Best Female Performance
Kirsten Stewart - Twilight

Best Male Performance
Zac Efron - High School Musical 3: The Senior Years

Breakthrough Female Performance
Ashley Tisdale - High School Musical 3: The Senior Years

Breakthrough Male Performance
Robert Pattinson - Twilight

Best Comedic Performance
Jim Carrey - Yes Man

Best Villain
Heath Ledger - The Dark Knight

Best Kiss
Kirsten Stewart & Robert Pattinson - Twilight

Best Fight
Robert Pattinson & Cam Gigandet - Twilight

Best WTF moment
Amy Poehler - Baby Mama

Best Song from a Movie
The Climb av Miley Cyrus - Hannah Montana: The Movie
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse