Annonse

Filminfo og video

Rockn Rolla

Lenny Cole (Tom Wilkinson) er selve symbolet på økonomisk kriminalitet i storbyen London. Han styrer en gruppe farlig kriminelle, som han benytter til diverse gjøremål. Dette vil den russiske eiendomsmogulen Yuri Omovich utnytte seg av, noe som fører til en serie uheldige hendelser.

Guy Richie er mannen bak "RocknRolla", og i kjent Richie stil har filmen et gjennomgående tema som stadig dukker opp. I dette tilfellet; et maleri. Omovich har nemmelig et maleri som han er overbevist om bringer han lykke. Han låner dette til Cole, samtidig som han skal overføre en del penger over til han for diverse eiendomshandler. Det verken Omovich eller Cole vet er at førstnevntes regnskapsfører Stella (Thandie Newton) også vil ha det hun mener er hennes andel. Hun leier derfor inn en gruppe gjengangskriminelle som kaller seg for The Wild Bunch for å få fatt i pengene før de havner i hendene på Cole. Det ene leder til det andre og bak hvert et hjørne lurer nye farer og utfordringer.

"RocknRolla" tilbyr en hel masse, men mangler dybde. Det er flere plasser jeg skulle ønske at filmen ikke ble så flau, da særlig med tanke på gjenbruken av fraser o.l fra tidligere Richie filmer. Tidvis kan det virke som om filmteamet har hastet seg gjennom produksjonen og historien virker å få litt brister. Skuespillet er generelt bra gjennomført, men kan virke å være litt dårlig regissert. Jeg liker Guy Richie, men er mer i tvil når det kommer til RocknRolla.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse