Annonse
Det er fremdeles en god stund til filmen kommer på en kino i nærheten av deg (desember 2011), men det stopper ikke alle rykter og snakk om filmatiseringen av JRR Tolkiens mesterverk. Enhver anledning pressen har til å snakke med regissør Guillermo del Toro så dukker det opp spørsmål om hvem som skal være med, hva som skal skje og lignende.

Nå har del Toro snakket med BBC Radio og bekreftet at Ian McKellan, Andy Serkis og Hugo Weaving alle har sagt ja til å gjenta sine roller som heholdsvis Gandalf, Gollum og Elrond. Det største snakket nå er hvem som skal spille rollen som Bilbo, da Ian Holm er for gammel til å spille en yngre Bilbo enn hva han var i Ringenes Herre. Det største ryktet ligger for tiden på den nye Hollywood-yndlingen James McAvoy, men her er ingenting bekreftet enda.

del Toro bekrefter også at de kommer til å ta visse friheter med manuset (noe lignende de gjorde i Ringenes Herre), og nevner spesifikt noen undertemaer i boken. Blant disse er da Gandalf forlater Bilbo og dvergene for å dra til Det Hvite Råd og ender opp med å avsløre en trollmann som kaller seg selv Åndemaneren, og senere viser seg å være Sauron. Denne handlingen er bare såvidt nevnt i boken, men nå går ryktene om at dette kommer til å bli hovedbasisen i den andre filmen, som skal ta for seg tiden mellom Hobbiten og Ringenes Herre.

Det ble også snakk om dragen Smaug og hvordan denne skulle se ut i filmen. del Toro innrømmet at de nå har brukt åtte måneder på ham, og har akkurat nå knekket den basiske utførelsen. De forventer å bruke ytterligere seks-syv måneder for å perfeksjonere utseendet. Og med all denne jobben burde dragen være litt av et syn (vi husker jo den fantastiske jobben som ble gjort med King Kong, så vi kan ikke forvente noe mindre av Smaug).
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse