Annonse

Filminfo og video

Ravenswood

Ravenswood

Karakter

4 
Et par Ron (Travis Fimmel) og Dale (Theresa Palmer) er på rømmen etter et brutalt drap. De søker tilflukt i et tilsynelatende ubebodd hus. Men de er ikke alene, i huset bor den agorafobiske Andrew (Stephen Moyer (kjent fra serien True Blood) ) dermed starter en psykologisk kamp hvor grensen mellom gissel og overgriper viskes ut.

Tre karakterer, hvor ingen av dem er helt uskyldige. Tre karakterer med feil og mangler og dermed mer virkelige. Alle tre blir spilt rimelig godt etter min mening.

Dramaturgisk så drives denne filmen godt framover, med sine 92 min. og man kjeder seg aldri, men samtidig så ble jeg i alle fall heller ikke dratt inn i noen av karakterene fordi man ikke får presentert noen grunn til å bry seg om noen av deres skjebner så det hele blir for tilskueren som en klinisk psykologistudie hvor alt kan skje men du bryr deg heller ikke om hvordan det hele ender fordi det er det samme.

Videre er musikken som nesten alltid i Thrillere virker det som, pinlig opplagt brukt, og dermed mister sin effekt.


Filmen lider av noen logiske brister, men likevel så har ikke manusforfatter og regissør gått i en felle man gjerne gjør i slike filmer, nemlig å gjøre plottet for komplisert og med for mye twister slik at det blir urealistisk. Samtidig så virker deler av plottet og stemning nærmest surrealistisk og spøkelsesaktig. Virker det som jeg ikke helt greier å bestemme meg for hvordan filmen er? Det tror jeg også regissøren har hatt problemer med.

Ekstramateriale: Absolutt ingenting, i alle fall på denne utgaven, har hørt det er ekstramateriale på andre utgivelser, kanskje verdt å se etter om man kjøper.

Konklusjon: en psykologisk thriller som er filmatisk vakker, evner å være en god film, med gode skuespillere og god bruk av de få settene var, men med klare og tidvis irriterende svakheter Likevel en film som jeg mener det verdt å se siden den får deg til å tenke.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse