Annonse

Filminfo og video

Just Add Water

Just Add Water

Karakter

3 

Dette er en indie romantisk komedie om Ray Tuckby (Dylan Walsh) som lever et ørkesløst liv i en like ørkesløs by, Trona. Ray møter Merl, (Danny DeVito) som nylig har flyttet dit, for å åpne en bensinstasjon, dette blir en gnist for Ray til å forandre på livet sitt.

Dette høres ut som det har potensiale til å bli herlig og helsprø film, det var i alle fall det jeg trodde når jeg så meg villig til å anmelde denne filmen. Dessverre, så skuffet denne stort, ikke fordi filmen var malt ut av en suksessformel som alle romantisk komedier som spys ut av Hollywood som om et gigantisk ormevesen driter det utover en kameralinse, neida men snarere fordi den prøver å være noe mer, og glimter til med eksentrisk og sær handling og handlingsmønster på roller osv. men til syvende og sist så ender Just Add Water kanskje som noe verre bare fordi du har ant et så stort potensial i filmen men det er som om man blitt livredd og trukket dette potensialet tilbake i nerveslitende angst og laget noe ”helt ok” og dermed skuffer mer enn om man ikke hadde prøvd i det hele tatt.

Trona er en by er ikke en gang kan kalles et norsk tettsted med null politi, et supermarked som knapt har mat og milevis med ørken og giftig avfall. Høres ut som et spennende sted å ha en annerledes komedie? Og jo da det er det, men det som får meg til å knyte neven i irritasjon, er som ved det meste ved denne filmen er at man ikke har utnyttet denne fiktive byen og handlingen som høres rimelig surrealistisk ut til sitt fulle, dette resulterer en quasi-surrealistisk suppe, som om man ikke helt har greid å bestemme seg for man skal være realistisk i sin framstiling, eller være helt surrealistisk. Det blir som det gammel ordtaket: ”nesten, river ingen av hesten”.

Videre kan jeg nevne at filmen bruker en fortellerstemme, og jeg personlig er stor fan av bruken av forteller stemmer, liker det i film noir, og like det i Sin City for eksempel, men her er den bare irriterende og særs unødvendig, og til og med ødeleggende.

Det skal sies at Just Add Water skal ha ros for å finne på et slikt sett, og har noen humoristiske innslag når de har tatt vanlig filmatiske situasjoner og tatt potensialet i dem og tatt det helt ut.

Eller kan jeg si at humor en vanskelig ting, og kanskje denne filmen slår helt an hos andre, mens filmer som jeg synes er kjempemorsomme synes andre er morbide og rare. Men den humoren som jeg ble presentert til hadde stort potensial, men ble bare tidvis brukt og av og til feilet komplett.

Plottet denne filmen er rimelig og pinelig selvfølgelig, musikken er helt ok, Rolletolkningene er helt ok. Det meste er sånn passe med denne filmen egentlig.

Dramaturgisk så er denne filmen faktisk en anelse kort, ikke det at jeg nødvendigvis hadde hatt lyst på mer av denne middelmådigheten, men med sin i praktisk en time og par og tjue minutter så kunne det blitt en anelse bedre med en noe lengre film.

Bakpå coveret til denne filmen reklameres det med ”årets sprøeste film, Årets Juno” Da lurer jeg fælt på hvor lite fantasi de som kom med den uttalelsen har og nå skal jeg bekjenne at jeg ikke har sett Juno, men om den er som Just Add Water, står jeg gjerne over.

En siste ting, men det virker som jeg personlig ikke liker filmer som Jonah Hill (han spiller sønnen til Ray i denne filmen) er med i, men andre genierklærer mannen, hvorfor fatter og begriper jeg ikke. Klarte ikke å se ferdig Superbad for eksempel fordi jeg ikke fant den morsom og bare pinelig og kjedelig.

Ekstramateriale: trimmet til beinet, bare en Cast & Crew og noen Trailere.

Konklusjon: en halvveis annerledes komedie som har masse potensial som ødsles bort og resulterer i en irriterende helt ok film.  

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse