Annonse

Filminfo og video

Deadly Blessing

Martha har sin første bryllupsdag sammen med sin utkårede når han omkommer i en mystisk ulykke. Den store drømmen har forvandlet seg til sorgfull tragedie, men om Martha trodde det å miste mannen sin var et helvete bør hun tro om igjen når en sekt med Heppetitter ledet av en småpsykotisk fyr bestemmer seg for at hun er en Incubus; en demon spyttet ut fra helvete. Og demoner må jo drives ut for enhver pris. For Martha og hennes to veninner skal det fort vise seg inget helvete er så ille som et religiøst ett.

Jeg har all mulig respekt for Craven, mange hans filmer er faktisk ekstremt bra, problemet er bare at denne ekstremheten ofte har vært et tilbakenvende faktum i enhver produksjon han har vært innvolvert i og Deadly Blessing er intet unntakt. Dette er rett og slett ekstremt skuffende. Ved å sette historien til et Amishlignende miljø settes de religiøse rammene for en historie som tar grovt for seg av klisjeer, religiøse trosretninger og symboler som melkes til det knusktørre. Den gale predikanten, sønnen som er i tvil, den mystiske kvinnen, bimbodama, og slik fortsetter det i det evinnelige frem til det kuliminerer i det merkverdigste på slutten av filmen.

Dog er ikke filmen helt uten lyspunkt. Rent filmmessig fant jeg denne affæren til å være fint lite skremmende på grensen til det kjedsommelige, men som et nostalgisk tilbakeblikk på en svunnen æra fungerer denne filmen helt greit. I de fremtredene rollene møter vi blant annet en pur ung Sharon Stone like forførende som vi har blitt vant til å se henne og Ernest Borgnine like psykotisk som vi er vant til å se han. Også kamerabruket særegent for denne tidsepoken bidrar sterkt til en typisk 70talls atmosfære selv om filmen kom i 1981.

Deadly Blessing er en særdeles snodig affære som benytter seg av alskens klisjeer og pakker det hele inn i en slags religøs og psykologisk ramme hvor skrekken er stemningsbasert, bortsett fra det at den mangler grandiost mye av nettopp stemninga. Som et nostalgisk tilbakeblikk fungerer den imidlertid langt bedre, men det finnes da gamle fotoalbum om man først vil mimre gjør det ikke?
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse