Annonse

Filminfo og video

Shine a Light

Selv om det er lenge siden siste hit kom fra en av tidenes største rockeband, viser gutta at de fortsatt er en av de beste artistene på markedet. Det er en aura av selvsikkerhet som ligger over bandet både privat og på scenen som gjør det bortimot umulig å ikke la seg fascinere av denne kolossen av et band. The Rolling Stones har, kanskje mot alle odds, overlevd et liv som rockestjerner og med kun døden som pensjonisttilværelse fortsetter de å spille for et publikum i alle aldere.

Med Scorsese som konsertregissør slo gutta i The Band Mick & Co med 32 år. The Band konserten er en langt nærmer genial film enn Shine a Light. Men det som gjør denne konserten spesiell er bandets enorme historie, deres alder og det faktum at du er fullstendig klar over hvilken prestasjon det er å holde på den statusen The Stones har klart å holde på. Mick Jagger er like full av liv som en tyveåring når han går på scenen og han har en arbeidsmoral som kun en hundre prosent profesjonell innehar. For til syvende og sist er det innsatsen din på jobb, det arbeidet du legger ned for å gi publikum en fullverdig opplevelse som er grobunn for en lang og innholdsrik karriere. Keith Richard er selve inkarnasjonen av en ektefødt rocker og rockes kuleste gamling. Charlie sitter enda stødig bak trommene og se mer ut som «hired hands» enn et ekte bandmedlem, men hans rolle bak de andre er ikke til å ta feil av, han holder tromminga stødig og proff. Og Ronnie, mannen som plukket opp rollen etter Brian Jones, er Richards makker på gitaren og sammen utgjør de en 12 strenger av det enestående slaget. Det ligge en sjarm over The Rolling Stones som er nok til å gi en kritiker tårer i øyne.

På denne DVDen gjester Jack White, Christina Aguilera og Guy Buddy scenen, Bill Clinton får annonsere bandet før de går på og Martin Scorsese stresser med å få vite settlista i tide for å kunne planlegge føringen av de ulike kameraene. Selv om man er en filmregissør på øverste hylle betyr det ingenting når man jobber med et band som også innehar en plass på øverste hylle. Konserten er en grei film av et band som vet hvordan rock fungerer og hvordan man ter seg på en scene. Det er nok en langt bedre opplevelse å se dem live enn gjennom Shine a Light, men er du Stonesfan så er dette en strålende film. Er du musikkinteressert i større grad er den en grei film, men den mangler noe magisk. Det som derimot er flott med den er at musikken står i fokus, det er ikke noe fancy hype på scenen og ikke noe dill dall. Det er rett og slett en veltrimmet motor som yter sitt beste, en motor som flere ganger er modifisert og satt til dagens standard. Det finnes ingen dekadente ingredienser i The Rollings Stones og om de noen gang kommer til å gi seg er lite trolig, ikke minst på grunn av den gode butikken det er å drive dette rullende sirkuset videre til enhver tid.

Det er selvsagt ikke fair å sammenligne en 32 år gammel smågenial konsertfilm med et nyere produsert produkt, men det er mer for å vise at disse gutta noen ganger plukker opp gamle ideer og former sin egen greie av det. De kunne engasjert hvem som helst, men når det først ble Scorsese som tok regiansvaret var det naturlig å tenke på tidligere prosjekter. Tross alt som er sagt om Stones og denne DVDen så er det til syvende og sist en konsert å sette pris på, en konsert det er verdt å se og en konsert som viser et band som føler seg hjemme hvor enn i verden de befinner seg, hvem de enn konverserer med og hvem de enn spiller for.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse