Annonse

Filminfo og video

Bolt

Bolt

Karakter

4 
Når det kommer en animasjonsfilm fra Disney er det lett å tenke at dette er en Pixar-film, og med den suksessen dette samarbeidet har ført er jo ikke dette så rart. Men noen animasjonsfilmer er ikke animert av Pixar, men av Walt Disney Animation Studios. Tidligere filmer er blant annet Lille Kylling og Familien Robinson. Og nå kommer altså Bolt.

Bolt er en liten hund som er oppvekst i troen at han er en superhund. Matmoren er Penny og sammen kjemper de en bitter kamp mot mannen med det grønne øyet. Tror Bolt... etter at oppdraget er løst blir han låst inne i en trailer, og ser ikke sin matmor igjen før neste dag.

Men da Bolt en dag klarer å rømme finner han ut at tilværelsen er ikke helt slik han hadde trodd. Superkreftene er borte, og da han ender opp i New York ved en feiltagelse må han gjøre alt han kan for å komme tilbake til Los Angeles og Penny. Med seg på turen får han den alltid sultne katten Mittens og hamsteren Rhino.

Som oftest når man setter seg ned med en Disney-film så vet man mer eller mindre hva som kommer; en lykkelig start, et problem, motbakke, før det hele ender enda bedre enn hva det var når det startet. Dette er en oppskrift Disney har fulgt i flerfoldige tiår, men hva gjør vel det når filmen allikevel er verdt å se? Bolt er selvfølgelig ingen unntak fra hverken regelen eller suksessen.

Rent animasjonsmessig sett så beviser Disney med denne filmen at de kan levere et produkt mer enn godt nok uten hjelp av Pixar (selv om det skal sies at en av de største filmskaperne fra Pixar, John Lasseter, har en produsentrolle i denne filmen). Animasjonen flyter fint, men figurene er litt mer karikaturdrevet i Disney-filmene.Selv om utløpet av historien på forhånd er satt, er det allikevel spennende å følge med på Bolt, Mittens og Rhinos ferd gjennom de mange stater i USA. Bolt prøver lenge å unnskylde at hans krefter ikke lenger er tilstede, men etter hvert må han innrømme at verden nok ikke er slik han først trodde.

Det største problemet med denne filmen vil jeg dessverre legge hos produsentenes valg for stemmer. De mest prominente feilene er John Travolta som Bolt, og Miley Cyrus som Penny. For Travotla sin del hadde jeg forventet en mye yngre versjon til å gi denne stemmen, men da Travolta kom med sin mer maskuline stemme var det noe som ikke satt helt på plass. Og når det gjelder Miley Cyrus har jeg i etterkant forstått det slik at hun ikke var den som originalt skulle ha stemmen til Penny. Visstnok hadde Chloe Moretz allerede spilt inn hele filmen, da de bestemte seg for å gå for Cyrus. Dette tror jeg rett og slett er et PR-stunt fra Disney, for å prøve å ri på Hannah Montana-bølgen.

Men dette er nå slik jeg ser på saken, og dette merker man heldigvis ingen ting til under den norske dubbingen. Jeg prøver helst å se animasjonsfilmer i sin originale prakt, men Bolt er en av få filmer hvor jeg faktisk foretrekker den norske versjonen bedre.

For å konkludere kan jeg si at Bolt dessverre ikke er mer enn en helt vanlig Disney-film. Den er ikke så veldig spektakulær på noen måte, men en underholdende og morsom film man ikke tar skade av å se allikevel. Har du små barn (alderen 5-12) ville nok denne filmen falle i god smak. Så hvorfor ikke ta en titt?
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse