Annonse

Filminfo og video

Den Rosa Panteren 2

Den Rosa Panteren 2

Karakter

4 
Rosa Panter-filmene med Steve Martin har fått en del kritikk. Grunnen til dette er fordi de blir sammenlignet med de klassiske filmene med Peter Sellers. Men der Sellers som oftest hadde en fantastisk komisk punktlighet med sine kommentarer, er Martin mer en slapstick-mann. Og for meg så fungerer de begge. Men jeg skal allikevel innrømme at jeg synes Sellers er den beste Inspektør Clouseau.

I Den Rosa Panteren 2 er Clouseau tilbake, like hatet av sine arbeidsgivere som vanlig, men elsket av folket for sin innsats i å finne Rosa Panter-diamanten forrige gang. Og når flere kjente gjenstander blir stjålet rundt om i verden, blir det satt sammen et drømmelag bestående av de beste etterforskerne fra de involverte landene. Dessverre (eller skal man si heldigvis) for drømmelaget blir Inspektør Clouseau valgt ut for franskmennene.

Jobben deres er å finne den beryktede tyven The Tornado, som har lagt igjen sitt visittkort ved alle åstedene. Den italienske Vicenzo (Andy Garcia), britiske Pepperidge (Alfred Molina) og japanske Kenji Mazuto (Yuki Matsuzaki) bruker de tradisjonelle metodene for å løse saken, og tror etter hvert de har løst saken. Men Inspektør Clouseau (Steve Martin) beviser sammen med sin venn Ponton (Jean Reno) at de selvfølgelig har helt feil.Som nordmann har vel de fleste fått med seg at det er norske Harald Zwart som har regien i denne filmen, og Zwart har brukt alle de midlene han har lært seg i Hollywood under produksjonen av denne filmen. Det er mye bruk av slapstick-humor, og Steve Martin gir alt han kan i sin prestasjon. Til tider kan det kanskje bli litt for mye av det gode, men jeg skal innrømme at latteren satt løst til tider.

Zwart har også fått med seg mange sterke navn til å spille i filmen. Borte er Beyonce Knowles (ingen savn) og Kevin Kline (et lite savn). Kline blir erstattet av John Cleese, og er det noen som har peiling på slapstick-humor så er det nettopp Cleese. Knowles er mer eller mindre byttet ut med den indiske skjønnheten Aishwarya Rai, dog selvfølgelig ikke i samme rolle. I tillegg er gode, etablerte skuespillere som Andy Garcia, Alfred Molina, Jeremy Irons og Lily Tomlin med, samt Jean Reno og Emily Mortimer som begge spilte i den første filmen. Irons er en mann jeg har sansen for, men han er dessverre kun med i fem minutter av filmen.Leser man rundt på nettet så blir filmen bombadert med kritikk, og dårlig terningskast. Men ser man på besøkstallene så kan man jo begynne å lure på hvor mye makt en filmanmelder egentlig har. Det er sjelden slike slapstick-type filmer blir tatt særlig godt i mot hos kritikerne, men de beviser jo gang på gang at dette er noe publikum ønsker å se, og jeg tror ikke Den Rosa Panteren 2 er et unntak. Selv faller jeg mer inn under den kategorien folk som faktisk koste meg med det jeg så.

Jeg var veldig skeptisk på forhånd, da jeg var redd filmen ikke kom til å underholde meg noe særlig. Der tok jeg heldigvis feil, og Zwart har klart med sitt stjernegalleri å lage en film man kan sette seg ned og se på, og kose seg med når man ser på den.

PS.
Harald Zwart er glad i sine røtter, og i alle sine filmer prøver han å få med noe fra sitt hjemsted. Som oftest er det et flagg fra Fredrikstad FK. Dette er selvfølgelig ikke noe unntak, og er du rask kan du se FFK-flagget i ryggsekken til Pontons sønn.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse