Annonse

Filminfo og video

The Hindenburg

The Hindenburg

Karakter

4 
Noen har kanskje hørt om The Hindenburg, luftslottet og Hitlers store stolthet før andre verdenskrig, et tegn på storheten til Nazistene. Mesterverket som eksploderte og kræsjet på amerikansk jord i 1937. Til dags dato er det ingen som helt vet hva som skjedde, selv om det er mange teorier om hva som skjedde. Noen foreslår sabotasje, noen sier elektriske problemer, andre sier lyn. Men katastrofen var i hvert fall et faktum da ballongen fylt med 200.000 kubikk meget brennbar hydrogen.

I denne filmen blir vi med på skipets siste tur fra Tyskland til USA, og hvor de fleste teorier blir utprøvd, men ingen bekreftet av filmskaperne. Etterretningen i Tyskland har hørt at det er planlagt sabotasje om bord i luftskipet, så mesteparten av tiden går med på en katt og mus-lek for å finne ut hvem det er som kan være sabotøren. Alle passasjerene har selvfølgelig noen hemmeligheter, så oppgaven for Franz Ritter (George C. Scott) blir ikke enkel.

Selve filmen kan til tider være en ganske treg opplevelse. Med en varighet på to timer kunne man lett ha klippet bort i hvert fall en halvtime med mer eller mindre unødvendig dialog, for kanskje å få litt mer flyt i historien.

I tillegg sliter jeg med å vite hvem som er tyskere og hvem som er britiske og amerikanske i filmen, siden alle snakker engelsk uten aksent i det hele tatt. Dette er jo selvfølgelig en film produsert i Hollywood, og vi vet alle hvor dårlige amerikanerne er på å forstå andre språk, og ikke minst lese teksting, så sånt sett skjønner jeg hvorfor det er slik.

Men jeg har virkelig stor tro på at dette kunne vært en meget fantastisk god film, da alt ligger til rette for det. Jeg kan se for meg at en nyinnspilling av denne filmen med en god gjennomgang av manuset slik at man slipper å kjede seg, og med de effektene man har til rådighet i dag, så kunne denne filmen virkelig ha gjort det stort.

Allikevel skal jeg innrømme at jeg syntes dette var en god og underholdende film. Skuespillerne involvert i prosjektet gjør alle en fantastisk jobb med det materialet de har fått utlevert, og effektene i denne filmen er imponerende bra, med tanke på at filmen ble produsert på midten av 70-tallet. Luftskipet ser faktisk ganske ekte ut der det flyr gjennom luften.

Filmskaperne har også klippet inn de ekte nyhetsbildene fra Hindenburgs kræsj, noe som øker inntrykket fra denne fatale hendelsen.

The Hindenburg er en film du med god samvittighet kan sette deg ned å se. Den er ikke actionpreget, men ligger nærmere en drama eller thriller i sin oppbygging, uten at dette ødelegger for filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse