Annonse

Filminfo og video

American Buffalo

American Buffalo

Karakter

2 

Jeg visste svært lite om denne filmen da jeg satte den inn i spilleren. Jeg så at to sterke navn som Dustin Hoffmann og Dennis Franz skulle være med, og tenkte at dette kunne være tegn på en god film. Etter ti minutter ut i filmen kjente jeg at jeg allerede begynte å miste interessant, og tenkte som så at dette måtte være basert på et eller annet teaterstykke.

Etter å ha lest litt rundt om filmen skjønner jeg at dette er helt riktig. Filmen er basert på teaterstykket skrevet av David Mamet (som også har skrevet manuset til filmen), og er et prisvinnende teaterstykke som ble over flere år, og rollene har vært besatt av velkjente filmskuespillere som William H. Macy (Bobby i 1975), Robert Duvall (Teacher i 1977), John Savage (Bobby i 1977) og Al Pacino (Teacher i 1981 og 1983). I 2008 fikk stykket enda en ny gang i teateret, denne gangen ble rollene spilt av Cedric the Entertainer (Donny), John Leguziamo (Teacher) og Haley Joel Osment (Bobby).

I filmen spilles Teacher av Dustin Hoffmann, Dennis Franz er Donny og Bobby blir spilt av Sean Nelson. Disse er også de tre eneste skuespillerne som er med i filmen, selv om flere navn blir nevnt via samtaler rollene i mellom og på telefon.

Det er her problemet i denne filmen ligger. Selv om dialogen er god og interessant, og flott fremført av alle tre involverte, så blir det hele så altfor langtekkelig på film. Det jeg savner i denne filmen er at de gjør litt mer ut av det hele, og bare bruker teaterstykket som en basis for å lage en god film. For jeg ser at muligheten er der, men kunne ønsket at dette ble vist i stedet for at de bare snakker om det.

Å lage en film på denne måten har blitt forsøkt opp til flere ganger, noen lykkes mer eller mindre, mens andre dessverre faller litt for kort. American Buffalo tilhører dessverre den siste delen av disse.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse