Annonse
Nå når det ryktes at skuespilleren Michael Sheen skal spille Blofeld i neste Bondfilm, har LOVEFiLM, Europas største leiefilmselskap på nettet, spurt 1000 av sine medlemmer hvem de synes er den optimale Bondskurken.

Blofeld, som aldri er uten sin hvite perserkatt, har blitt et skikkelig filmskurk-ikon. Hans siste opptreden på det hvite lerretet var i Kun for dine øyne (1981). Blofeld har forekommet i totalt seks Bondfilmer og hans berømte manerer og oppførsel har blitt fulgt opp med en hel rekke parodier – kanskje mest husket gjennom Mike Myers filmkarakter Doctor Evil i Austin Powers-filmene.

Ira Gladnikoff, nordic commercial director på LOVEFiLM, sier:
«Vi har alle sannsynligvis sett hundretalls parodier på Blofeld, så det er lett å glemme at han faktisk viste veien for alle etterfølgende Bond-skurker. Hvis ryktet er sant skal det bli interessant å se den fantastiske Michael Sheen som Blofeld mot Daniel Craigs Bond.»

Edelstensentusiasten og skurkaktige Aurik Goldfinger (Gert Fröbe) fra Bond-filmen med samme navn dukker opp på andre plass med 21 prosent av stemmene.

Topp 10 ultimata Bondskurker:
1. Ernst Stavro Blofeld - Diamonds Are Forever (22%)
2. Auric Goldfinger - Goldfinger (21%)
3. Francisco Scaramanga - The Man with the Golden Gun (15%)
4. Alec Trevelyan - GoldenEye (7%)
5. Dr. Julius No - Dr. No (6%)
6. Le Chiffre - Casino Royale (5%)
7. Dr. Kananga / Mr. Big - Live and Let Die (4%)
8. Hugo Drax - Moonraker (3%)
9. Rosa Klebb - From Russia with Love (2%)
10. Max Zorin - A View to a Kill (1%)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse