Annonse

Filminfo og video

Bad Boy Bubby

Bad Boy Bubby

Karakter

6 
Bubby (Nicholas Hope) er en småsprø, mentalt tilbakestående mann som bare kan kommunisere ved å gjengi hva andre har sagt. Bubby blitt holdt innesperret av sin mor (Claire Benito) hele sitt 35årige liv, i troen om at utsiden er giftig og dødelig, men nå tar han sine første skritt ut i verden, og oppdager herligheten ved Rock, sex, kriminalitet og pizza.

Jeg visste når jeg leste beskrivelsen av hva denne filmen handler om en kald høst dag på Platekompaniet, at her hadde man en film utenom det vanlige, og ble ikke bare ikke skuffet, men fikk en makeløs innføring i hvordan filmkunst kan være om man slipper seg helt løs, som har boret seg inni mitt innerste vesen til den dag i dag.
 
Den første halvtimen av denne filmen er regelrett tortur å se på, der Bubby blir utsatt for alle mulige tenkelige overgrep i en leilighet som best kan beskrives som noe som de verste fengsler hadde reservert for sine verste mordere og galninger. Men etter som filmen beveger seg fra leilighet, får man en forløsning, og en rik og sprø verden åpenbarer seg for oss, akkurat som for Bubby.

Videre er dette en film som har et noen vil si avskyelig og morbid forhold til humor og diverse temaer. Dette er noe som kanskje vil få noen til å komme med kraftig kritikk eller til og med hat i mot denne filmen, som kanskje gjør en til av de største ”love it or hate it”- filmer jeg har sett, men min formening er alt dette simpelt er genialt, men det er nok de som er uenig. Nicholas Hope er makeløs og ytterst unik i hans tolkning av Bubby, sjeldent har jeg sett en skuespiller gi seg sånn over til det mentale perspektivet til en rolle og et manus som utnytter et unikt synspunkt på ting som i Bad Boy Bubby, det er nærmest perfeksjon.

Det er masse jeg kunne ha pekt på av briljans både fra regissør Rolf De Heer, eller Nicholas Hope, men det ville være å ødelegge handlingen.

Dramaturgisk kjeder man seg aldri fordi man ikke har noen grenser for hva man tillater seg siden Bubby er mann som nærmest ikke har noen impulskontroll, og en uvirkelig evne til gjengi det han hører. Dette faktum fører til en masse uventende og overraskende morsomme scener.

Denne filmer favner også scener av brutalitet, men også har øyeblikk av overveldende ømhet.         

Lyd og kamera bruk
Et kunstnerisk grep som er brukt i denne filmen er kameraet og i større grad lyden er brukt for å gi seeren Bubbys unike perspektiv på ting dette kan føre til ujevn lyd og vanskeligheter med å få med seg hva som blir sagt (spesielt uten tekst) men dette gir også et høyst spesiell uttrykk av hva som skjer.

Ekstramateriale
”Christ Kid, You’re A Weirdo” – Intervju med regissør Rolf De Heer
“Being Bubby” – Intervju med Nicholas Hope
“Confessor Caressor” – Kort film med Nicholas Hope
Theatrical Trailer
Poster & Still Gallery

Konklusjon
En film som absolutt ikke er for alle, men evner å ha med en bråte kontroversielle temaer, skuespiller kunst som sitter og river og sliter i deg, et subjektivt audio uttrykk, og hensynløst modig i hvordan de takler handlingen.

Kort sagt kanskje den ypperste ”love it or hate it” filmen, Jeg elsker den, men kanskje du hater den, og jeg vil ikke anbefale den uten å stor kunnskap om din personlige filmsmak, men om du føler deg tiltrukket til denne lille ytterst merkelige filmen, test den og kanskje du mumler for deg selv, ”christ kid, you’re a weirdo”   
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse