Annonse

Filminfo og video

Farlig spill

Farlig spill

Karakter

5 
I de senere år har jeg begynt å følge med på en del serier produsert av BBC, Storbritannias versjon av NRK. Og alle de seriene jeg foreløpig har sett har alle imponert meg kraftig, og jeg har begynt å bli en stor fan av deres serier.

I 2003 produserte BBC "State of Play" (Farlig Spill på norsk) basert på et manus av Paul Abbott. Regien var av David Yates (nå mest kjent for å ha regissert de siste tre Harry Potter-filmene). Denne tv-serien ble i 2009 amerikanisert med Russell Crowe og Ben Affleck i rollene, etter at Brad Pitt og Edward Norton sa nei.

Historien tar for seg to dødsfall som tilsynelatende har veldig lite til felles. En småkriminell tenåring blir myrdet og ei jente kaster seg foran et undergrunnstog. Men når det etter hvert blir klart at jenta ikke bare er sekretæren til den høyt aktet politikeren Stephen Collins i det britiske parliamentet, men også Collins elskerinne, kommer det opp en rød tråd gjennom det hele. Collins tar kontakt med Cal McCaffrey, en gammel venn og nå stjernereporter, og McCaffrey samler alle spor for å få århundrets historie.

Gjennom seks episoder blir vi viklet inn i et virrvarr av historier og løse tråder, som alle blir samlet og sammenhenger funnet. Gjennom disse handlingene får vi oppleve hvordan en slik historie kan påvirke en politiker som Collins, og ingen ting stopper pressen.

David Yates har fått med seg en fantastisk samling dyktige skuespillere. I rollen som Collins og McCaffrey møter vi henholdsvis Stephen Collins og John Simm, og i tillegg møter vi Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy.

Det flotte med denne serien er at den klarer å holde deg på tå hev gjennom alle episodene. Den har ikke mange dødpunkter, og i begynnelsen kan det kanskje virke som det blir litt for mye informasjon på lite tid (noe som får meg til å fundere hvordan de klarer å få denne seks timers serien inn til en to timers film). Men etter hvert kommer all informasjonen til nytte, og man sitter tilbake med et flott inntrykk. Og jeg har tenkt å se serien for andre gang om ikke lenge, for da vil jeg tro jeg kan få et enda dypere innblikk i det som skjer.

"Farlig spill" er en serie jeg kan anbefale på det høyeste, og jeg tror ikke du vil angre hvis du ser på den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse