Annonse
Harry Potter og Halvblodsprinsen

Karakter

5 
Nettet begynner å snøre seg sammen nå, og vi nærmer oss slutten på dette fantastiske eventyret JK Rowling har satt i gang. Men aller først må Harry Potter gjennom en del harde kamper, både mot ondskapen selv, men også mot kjærligheten.

Det er Harry Potters sjette år på Galtvort, men utfordringene har blitt større. Den Mørke Fyrstes krefter blir sterkere og sterkere, og hans tilhengere gjør en durabelig jobb for å gjøre livet til "de gode" vanskelig. Sammen med Humlesnurr er det viktig for Harry å finne ut hvordan de best kan stoppe Voldemort. Men jobben er ikke enkel, og den trenger sine ofre. I denne filmen kommer vel et av de største ofrene Potter har opplevd siden hans foreldre ble drept.

Skal man se på denne filmen tror jeg det er veldig viktig å ikke sammenligne den så altfor mye med boken, mer enn selve essensen bak. For å få JK Rowlings meget detaljerte flotte bok inn på en to og en halv times film må det kuttes litt i historien, og Stephen Kloves har klart å få med seg det mest essensielle syntes jeg. Selvfølgelig er det noen scener man savner, blant annet syntes jeg kjærlighetsforholdet mellom Gulla og Harry, samt Harrys utforsking av eliksir-boken ble for lite utforsket i filmen, men forstår at dette ikke var viktig for filmens fremgang.

[bilde]2009/29/5641[/bilde]

Det som kanskje imponerer meg mest med hele filmen er hvor tydelig fremgangen til hovedskuespillerne har blitt. Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har alle vokst til å bli veldig dyktige skuespillere, og ikke overraskende har de blitt så godt kjent med sine karakterer etter seks filmer at hele oppførselen i filmen begynner å ligne slik det er beskrevet i boken. Spesielt Grint har gjort fantastiske fremskritt og han eier mange av scenene han er med i.

David Yates er mannen som har regissert de siste to filmene, og har også ansvaret for regien bak de to filmene for den syvende boken. Og Yates har et meget godt øye for det visuelle, og han klarer å få frem Rowlings ord på en flott måte på lerretet. Han blir heller ikke skremt av å ha Storbritannias beste skuespillere i sin film, og styrer disse der de trengs. Noen roller er mindre enn andre, som f.eks. Gygrid, Ormtunge, eller Weasley-familien. Men når de først er på gjør de det de kan.

Harry Potter og Halvblodsprinsen er en fantastisk film, som jeg tror alle Harry Potter-fans vil elske.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse