Annonse
Privatdetektivten Nick St John har i 30 år etterforsket den ene grusomme saken etter den andre. Men hvor andre privatdektiver sjelden holder ut selv 30 år har Nick planer om å fortsette i minst 30 år. Som et resultat av en minneverdig bryllupsnatt ble han forvandlet til en vampyr men i motsetning til mange av sine likemenn og kvinner har han aldri sluppet taket på sin menneskelighet. Men når Nick kommer i kontakt med en kvinnelig  journalist settes hele livet hans på spill. For en vampyr vant til ensomheten kan følelser for et menneske bety den ultimate sorg og fare når de sammen skal gå opp i mot byens avskum.

Etter at The Kindred slo ned i vampyrfilmens verden som en liten bombe har det vært få vellykkede og kjente vampyrserier. Monnlight smeller ikke like hardt som Kindred, men den vil fortsatt sette spor etter seg. Ved å la fokuset variere fra vampyrismen til privatetterforskningene går Moonlight langt bredere enn mange lignende serier. Som et resultat av dette får vi en grundig og tankevekkende innføring i vampyrismen og hvordan den står i forhold til samfunnet, menneskelige følelser og ikke minst den stakkaren som har blitt forvandlet.

Dette forsøket på å gape over langt mer enn for eksempel Kindred setter også Monnlight seg i en liten vanskelig situasjon hvor noen få episoder hvor fokuset ligger utelukkende på detektivarbeidet er fint lite å skryte av mens resten varierer fra helt ok til virkelig gode. I hovedrollen som den 85 år gamle vampyren Mick møter vi  Alex O’Loughlin, Beth Turner spilles av Sophia Myles og seriens tobeinte høydepunkt serveres oss på et bloddryppende fat av Jason Dohring. Disse tre spiller med en slik intensitet og realisme (med utgangspunkt  i at de er vampyrer) at selv seriens mer middelmådig episoder skrider fremmover med et godt driv. Det er imidletid i de dypere episodene dette trekløveret virkelig trår til og nærmest binder sitt publikum fast i stolen.

Moonlight er serien som kunne ha blitt noe virkelig stort hadde det ikke vært for at den ble kansellert etter en sesong. Med et dypt plott, godt skuespill, en fantastisk kjemi og atmosfære, og ikke minst sin realistisk tilnærming til temaet vampyrer er Moonlight absolutt verdt å se om du er fan av vampyrfilmer og serier, men vær obs, det at den ikke får en sesong til får den til å fremstå som et noe uferdig produkt. Man får på mange måter servert vorspielet mens den virkelig store festen uteblir.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse