Annonse

Filminfo og video

Prosjekt Prinsesse

Prosjekt Prinsesse

Karakter

3 
For de som har barn hjemme som er interessert i å se på Disney Channel så er de to hovedrolleinnehaverne i denne filmen meget godt kjente. Selena Gomez spiller i tv-serien "Magikerne på Waverly Place", mens Demi Lovato er mest kjent for Disney-filmen "Camp Rock", men har nå fått sin egen tv-serie med "Sonnys Sjanse". Og er det noe Disney er flinke til, så er det å bruke sine stjerner i de forskjellige filmene.

Prosjekt Prinsesse har en handling man har sett før, med sin egen vri selvfølgelig. Den unge prinsessen Rosalinda er tronarving, noe som ikke er like populært oss alle. En diktator truer med å stoppe dette, og Rosalinda blir tatt hånd om av en amerikansk agent som skal beskytte henne. Agenten tar henne med hjem hvor hans egen datter Carter ikke er helt fornøyd med å få ei annen jente inn i huset.

Jeg må innrømme at jeg var litt forhåndsdømmende før jeg så denne filmen, og forventet meg ikke en film hvor jeg kom til å bli særlig underholdt. Dette viste seg å være ganske riktig, og filmen gikk ikke særlig inn på meg på den ene eller andre måten. Historien var til tider litt forutsigbar, og skuespillerne hadde en tendens til kanskje å overdrive det hele en smule.

Men jeg er sikker på at dette er en film som faller mye bedre i jord hos den yngre generasjonen, og spesielt tror jeg det er jentene som er hovedmålet for en film av denne sjangeren. Min datter på 7 år koste seg i hvert fall gjennom filmen, og var mer opptatt av Rosalindas sikkerhet enn det jeg var. Så noe riktig må i hvert fall filmen ha gjort.

Noe av det jeg vil klage på, og som jeg oftest tenker over når det er norsk tale på tv-seriene også, er hvor dårlig mange av de norske stemmene egentlig er. Vet ikke om det kan være fordi vi ikke har noe historie med dette i Norge, men spesielt mange av de unge stemmene som blir brukt kan til tider være skjærende og irriterende å høre på. Da vil jeg virkelig anbefale å høre på den engelske versjonen, som passer bedre med bildet og som ikke gir deg hodepine en uke etterpå.

Prosjekt Prinsesse er en film jeg tror man uten problemer kan kjøpe til sine unge småjenter, men skal man ha en film med prinsesse kan jeg heller anbefale mange andre, f.eks. Prinsesse på Prøve med Anne Hathaway.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse