Annonse

Filminfo og video

Young, Single & Angry

Taylor har siden barndommen drømt om det perfekte livet med den perfekte mannen, det perfekte bryllupet og det perfekte huset. Problemet er bare at Taylor akkurat har fylt 35 år og er like singel som alltid. Mannfolka hun møter er av den bedrøvelige typen og rynkene kommer sakte men sikker krypende mens drømmen om det perfekte livet stadig svinner hen. Stadig mer desperat legger Taylor og hennes like desperate veninner ut på jakten etter det perfekte livet med Los Angeles som bakgrunnsteppe. Denne jakten går imidlertid ikke helt perfekt for man skal rote seg bort i så mangt før man finner den rette; om det så være seg telefonsexselgere, fetisjister eller andre typer som ikke akkurat er det perfekte ektemannaterialet.

Vi har alle våre egne definisjoner av hva god humor og romantikk er for noe men allikevel makter de fleste av oss å finne noe positivt- åkke som hvor ubetydelig det egentlig er – i de fleste komediene. Men så har vi disse unntakene og Young, Single & Angry må kunne sies å være et av de mest horrible unntakene på en god stund.

Manuset er skrevet av Cheri Waterhouse og det er ikke helt utenkelig at Frøken Waterhouse har prøvd å lage en mørkere utgave av Sex and the City. Problemet er bare at denne frøkna enten er lykkelig gift eller aldri har vært utenfor døra si.

Selve konseptet i denne filmen er hensynsløst og brutalt stinkende dårlig. Den sedvanlige hovedklisjeen med single og desperate kvinner danner selvfølgelig grunnlaget og fra der blir vi tatt med ut på en reise med store mengder flaue og/eller intetsigende dialog, og ikke minst grandiose mengder sexscener som neppe er sensuelle for andre en hard core viagra misbrukere.

Romantikk? Det er et ukjent begrep i denne produksjonen. Hvor filmen legger opp til at kvinnene nærmest trøster seg med enhver mann de kan få tak i blir resultatet stikk motsatt. Her får man ingen forhold til de innvolverte, de forklares aldri og den irriterende labre dialogen i kombinasjon med disse gjentagende sesscenene serverer oss egentlig bare et tragisk dårlig bilde av disse kvinnene som en gjeng lausmus på jakt etter neste beta.

Men så var det denne humoren da. Den som blir regelrett skutt i dass av en regissør og et knippe skuespillere som føles like malplasserte som en prest på et bordell (selv om det mest trolig vil fungere bedre).  Når dialogen føles maltplassert og skuespillerne varierer fra bra uinspirerte til altfor inspirerte blir resultatet alt fra flaut til kjedsommelig.  Sarah Blevins som Taylor prøver altfor hardt å gjøre gull ut av et gråstein-manus og når hun på toppen av det hele viser seg som en elendig skuespillerinne med færre stringer å spille på enn for eksempel Steven Seagal får skuespillerne en funksjon som irritasjonsmomenter fremfor som historiefortellere.

Young, Single & Angry er det beste beviset på hvorfor sjangeren ”romantiske komedier” har fått et så elendig rykte. Denne filmen byr på en uintelligent, intetsigende og flau dialog. Den eier ikke fremdrift overhodet og skuespillerne gjør stort sett ikke annet enn å smile pent og by på seg selv ovenfor gutta. Dermed feiler den også i sitt forsøk på å være en romantisk komedie og ender derfor opp som en film som fremstiller kvinner som ekstremt desperate uten en eneste reservasjon for å spre beina. Når dette skal illustreres så til de grader med sexscener som ikke er stort mer opphissende enn tanken på en gedigen sumobryter i g-string som åler seg rundt ei strippestang blir dette en vond opplevelse.

Til tross for at jeg prøver å se noe positivt i enhver film jeg anmelder må jeg krype til korset og innrømme at jeg aldri tidligere har hatt så lyst til å skru av en film etter 40min som jeg fikk under denne.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse