Annonse

Filminfo og video

JCVD

JCVD

Karakter

5 
Jean-Claude Van Damm er ikke den skuespilleren folk som oftest setter høyest på listen over gode skuespillere. Hans filmer er heller ikke de som spiller inn mest penger, men det er den type filmer som folk allikevel får med seg.

Men for første gang på lenge har det faktisk kommet en film hvor det er Jean-Claude Van Damms skuespillerprestasjoner som blir sett på prøve, og ikke all slossing og kung fu. I JCVD spiller belgieren en versjon av seg selv, og her er det om å gjøre å vise følelser mer enn å slå ned noen.

Jean-Claude kommer opp i en situasjon han er ikke er kjent med. I USA går han gjennom en hard foreldrerettsak om sin datter, jobbtilbudene er ikke akkurat mange og den økonomiske situasjonen er heller dårlig. Vi ser JCVD gå inn i et postkontor og minutter senere høres skudd fra kontoret. Politiet kommer, og har den ukjente oppgaven om å forsøke å stoppe en kjendis fra å rane en bank. Men hele tiden er det ikke slik det ser ut til.

Jeg hadde hørt en del om denne filmen fra før, og gledet meg stort til å se den. Mange har sagt at dette utvilsomt er Jean-Claudes beste film, og jeg kan ikke være mer enig. Den aldrende slosskjempen har sjelden spilt i filmer hvor kvaliteten ligger i manuset og ikke i actionscenene, og det er moro å se at mannen kjent fra filmer som Bloodsport og Universal Soldiers vise en helt ny side av seg selv.

For historien som ligger bak er meget god, den tar for seg hva som kunne skjedd hvis en kjent person gjør noe det ikke er forventet av ham, og følgende dette får. Den skal i teorien ta for seg livet til Jean-Claude, men av ulike årsaker har de endret på en del av punktene for å tilrettelegge forholdene bedre. Man kan derfor ikke kalle det en biografisk film, men kanskje mer en halvbiograifsk.

JCVD er en film jeg kan anbefale mange å se på, spesielt hvis man har lyst til å se Jean-Claude på en annen måte.

Bilde
Filmen leveres med 1080 p og 2.35:1. Filmen er for det meste meget gråaktig, fra regissørens side. Dette kan ofte bli blast og kjedelig, men heldigvis hjelper det til og setter filmen i det humøret man ønsker.

Lyd
Filmen leveres med Dolby Digital 5.1. Jeg fikk dessverre ikke testet denne på sitt beste, men det er heldigvis heller ikke en film hvor man er avhengig av lyden for å kose seg. Det jeg fikk med meg var en klar og ren lyd.

Ekstramateriale
Her skuffer denne utgivelsen enormt. Filmen kommer uten ett eneste ekstramateriale, ikke en gang trailere eller audikommentar får man levert her.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse