Annonse

Filminfo og video

Finding Amanda

Finding Amanda

Karakter

3 
I Finding Amanda møter vi Taylor Mendon, en manusforfatter for et heller lite populært TV-serie, som sliter en del med sine indre demoner. Han er på vannvogna etter å ha slitt med narkotika- og alkoholproblem, samt at han i tillegg har et spilleproblem. På toppen av det hele får han problemer med kona da hun oppdager at han fremdeles gambler en del. For å forsøke å forsone seg med sin bedre halvdel, godtar han å dra til Las Vegas for å finne niesen, som har begynt å jobbe der som hore. Spørsmålet er hvordan en person med alkohol-, narkotika- og gamblingproblemer klarer seg i denne byen.

Da jeg satte i filmen visste jeg ikke hva det var jeg gikk til. Jeg skjønte på tittelen at det garantert hadde noe å gjøre med å finne igjen denne Amanda-personen, men veien dit var ikke helt slik jeg hadde sett for meg den. Spesielt ikke når jeg så at Matthew Broderick hadde hovedrollen.

Broderick er en type jeg ikke kan se for meg spille en slik type rolle, noe som uheldigvis ødela litt for helheten i filmen. Jeg har alltid sett på ham som en sånn familiekar, som sjelden gjør noe galt. Dette gjør at rollefiguren hans til tider ikke blir særlig troverdig, og når hans uskyldige ansikt sitter og vurderer om han skal ta en drink eller ikke.

Hva filmskaperne ønsker å si med denne filmen er litt uklart. Mange kan kanskje se på dette som en slags reise inn i seg selv, for å ta et oppgjør med sin fortid, noe kanskje slutten er et bevis på. Men dette syntes jeg ikke slår klart nok ut i selve filmen. Det kan virke som filmskaperne ikke er helt sikre på om de skal følge Taylors fremgang eller Amandas fremgang.

Men Finding Amanda er ingen film som står til strykkarakterer. Den har en del bra dialoger som skuespillerne klarer å framføre veldig bra. Dette er en film du kan sette på for å se på den, uten å måtte behøve å føle for mye for den. Du vil ikke føle at du mister mye, men uheldigvis vil du ikke sitte tilbake med følelsen av at du har sett noe heller.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse