Annonse

Filminfo og video

Hearts of War

Hearts of War

Karakter

2 
Den tyske poeten Oskar Koenig har mer eller mindre blitt presset ut i krigen av sin far general Koenig. Han jobber inne i Polen for å prøve å få tak i informasjon om motstanderne. Her møter han den vakre Rachel, som han forelsker seg i. Problemet er at Rachel er jøde, så Oskar vet at dette er kjærlighet som ikke kan fortsette. Rachel blir sendt av sted med sin forlovede, men skjebnen vil at Rachel og Oskar skal møtes igjen.

Denne filmen har fått den fantastiske norske tittelen Hearts of War, men heter egentlig The Poet. Jeg har aldri helt skjønt hvorfor engelske titler blir endret slik, men det er nå slik. Begge titlene sier forsåvidt det meste om hva som skjer i filmen. En poet som er forelsket, under krigstiden.

Hearts of War er en kritikerrost film som blant annet har vært med på Sundance og andre store filmfestivaler. Dessverre kan jeg ikke si at denne gir det samme tilbake til meg. Historien er kanskje litt suppesøt til tider, men egentlig ikke særlig realistisk dessverre. Den har også en tendens til å hoppe litt her og der, så det kan være vanskelig å få et ordentlig tak på historien. Filmen hopper også veldig i tid, uten at dette kommer veldig godt frem, så man sitter tilbake med et litt skuffet inntrykk.

Regissør Damian Lee har fått med seg noen kjente navn i filmen, problemet med disse er at de får altfor lite spilletid, samt at materiale de får å jobbe med er ikke av det beste. Et eksempel på dette er Darryl Hannah som spiller Oskar Koenigs mor.

Og siden dette er en film fra Hollywood tilsier det at alle karaktererne snakker  engelsk, med en slags aksent. For en europeer er dette utrolig irriterende, og hjelper sjelden på inntrykket av filmen. Noen ganger får man servert en film hvor tyskerne snakker tysk, polakkene snakker polsk, russerne snakker russisk og kun engelskmennene snakker engelsk. Så heldige er vi ikke her... dessverre.

Skal du se en film fra krigsperioden er det nok veldig mange andre filmer jeg kan anbefale i stedet. Du kan gjerne se denne filmen hvis du ønsker det, men prøv noen andre først.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse