Annonse

Filminfo og video

The Reader

The Reader

Karakter

4 
The Reader tar for seg Michael og Hanna, han er 15 og hun er 35. De møtes for første gang utenfor hennes hjem da han blir syk. Michael kommer tilbake og på sommeren innleder de et forhold. Men plutselig en dag forsvinner Hanna uten å etterlate seg så mye som et avskjedsbrev.

Noen år senere, da Michael studerer jus på universitetet, treffer han på Hanna igjen, da hun er på tiltalebenken for mord mens hun jobbet som vakt på en konsentrasjonsleir. Følelsene kommer tilbake til Michael, og han begynner å forstå hvor mye hun betød for ham.

At Kate Winslet er en dyktig skuespiller kommer ikke så veldig overraskende på noen,hun har spilt i haugevis av gode filmer, og blitt nominert til seks Oscar for sine rolletolkninger. At dette er filmen hun skal vinne for vet jeg ikke om er helt riktig, selv om jeg skal innrømme at Winslet gjør en veldig sterk karakter her.

Selve historien går utover mange år, og man hopper litt frem og tilbake i tid etter som historien utspinner seg. Hovedfokuset ligger på Michael som spilles av tyskeren David Kross som ung og Ralph Fiennes. Den unge Kross gjør en god rolle ved siden av den mye mer etablerte Winslet og de ser ut til å ha en god kjemistri sammen. Fiennes spiller som alltid meget godt.

Så er The Reader egentlig en bra film? Er det en film du burde se på? Og med dette kan jeg gi et bekreftende ja. Dette er en bra film, og det er absolutt en film du burde ha i samlingen din. Filmen er meget bra laget, og historien kan røre noe ved deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse