Annonse

Filminfo og video

The Code

”The Code” eller filmens originale tittel ”Thick as Thieves” er regissert av Mimi Leder og har både Antonio Banderas og Morgan Freeman på rollelisten, men ingen av dem imponerer spesielt i denne filmen. Selv om handlingen er uengasjerende og lite original har filmen noen actionfylte scener som gjør at den ikke havner i kategorien søppel.   

Kort fortalt handler filmen om de to mestertyvene Keith Ripley (Freeman) og Gabriel Martin (Banderas) som må samarbeide om å stjele noen mystiske Fabergè egg fra et ugjennomtrengelig hvelv. Hvis de mislykkes får de den russiske mafiaen på nakken. Bakteppet for det store eggtyveriet er New Yorks underverden med innslag av russiske gangstere og diskodansende kvinner. Faktisk blir det så mye disko, dårlige sjekkereplikker og tomt prat som fyller hullene mellom handlingen og de få actionscenene, at et allerede tynnslitt komplott blir satt i skyggen av romansen mellom Antonio Banderas og filmens kvinnelige hovedrolle Radha Mitchell.

Verken Antonio Banderas eller Morgan Freeman gjør noen stor skuespillerprestasjon i denne filmen. Freeman gjør ikke så mye ut av seg i rollen som den erfarne og profesjonelle tyven Keith Ripley, men han har likevel noen morsomme replikker gjemt i ermet. Banderas, som filmen har bygd handlingen rundt, gjør seg bedre på diskoteket eller på soverommet, enn som en kjeltring som er omringet av New Yorks politikorps med lommene fulle av russiske påskeegg. Radha Mitchell derimot, gjør en fin innsats som en forførende og frekk advokat blant alle de mannlige rollefigurene. De som elsker utspekulerte tyver med sympatiske og genierklærte Robin Hood – skikkelser i hovedrollen, kan fort bli skuffet.

Selv om filmens plott kan ligne litt på en av de tre Ocean-filmene, når ikke ”The Code” opp på samme nivå. I tilegg er det for få actionscener som kunne gjort filmen mer begivenhetsrik. Likevel klarer filmen å overraske på slutten og det er det som trekker filmen opp. Noen publikumsvinner blir det nok ikke, men en del scener er engasjerende og morsomme. Om man ikke finner filmens hoveddel spennende råder jeg likevel til å vente til filmens ”The end”. 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse