Annonse

Filminfo og video

Oliver og Gjengen

Oliver og Gjengen

Karakter

3 
Det var en gang da Disney fremdeles brukte håndanimerte tegninger for å lage film, og Oliver og Gjengen er en av de siste i denne sjangeren. Her følger vi lille Oliver, en kattunge som er den eneste i sitt kull som ikke blir solgt. Han rømmer fra boksen han bodde i og er løs i New York. Stedet er stort for en liten kattunge og han blir skremt for livet av det han så.

Men så møter han Dodger, en bikkje som ikke er redd byens mange farer og har lært seg å innånde seg på sin egen måte. Oliver får kontakt med Dodger og blir med ham hjem til Fagin, en snill kjeltring som sitter i klørne på den onde Sykes. Med Oliver finner plutselig Fagin en måte han kan få betalt sin gjeld.

Det første jeg tenkte over etter å ha sett denne filmen er hvor kort den faktisk var. På 71 minutter går det raskt unna, men man får allikevel servert en god historie. Som i de fleste Disney-filmer har dyrene fått nær menneskelig oppførsel, og dette er ingen forskjell i denne filmen.

Visstnok skal filmen ta for seg Charles Dickens Oliver Twist, en slags dyreversjon i nåtidens (og da mener jeg begynnelsen av nittitallet) New York. Jeg kunne se visse likheter, men det er bare hovedbasisen. Det meste annet er skrevet om for å passe Disney sin moral, uten at det skader filmen noe.

Oliver og Gjengen er en helt grei Disney-film, men jeg må innrømme at det er mange bedre filmer som er kommet fra dem. Med litt musikk og gode sanger er nok dette allikevel en film som kan fenge barna meget godt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse